Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Η Τέχνη προσφέρει ψυχική "ανοσία" στην πανδημία -Δωρεάν δράσεις από τις Μορφές Έκφρασης


Κοντά στο  φιλότεχνο κοινό βρίσκονται εν μέσω πανδημίας οι Μορφές Έκφρασης συνεχίζοντας να προσφέρουν δωρεάν σε όλους ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, διαδικτυακών δράσεων για μικρούς και μεγάλους. 

Με το σκεπτικό ότι η επικοινωνία του καλλιτέχνη, του δημιουργού ονείρων, δεν πρέπει να διακόπτεται με την κοινότητα, υλοποείται ένα πιλοτικό πρόγραμμα  για  εξακολουθήσουμε να ονειρευόμαστε, να αναπτυσσόμαστε και να ανακαλύπτουμε το ωραίο στην ψυχή και το σώμα αυτού του κόσμου, όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο ιδρυτής των Μορφών Έκφρασης, Θωμάς Κινδύνης "Ας συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς το φως!".


Το πρόγραμμα της εβδομάδας διαμορφώνεται ως εξής:

Για τους ενήλικες:

Πέμπτη 5/11/2020 στις 18:00

Συναντήσεις με τον ηθοποιό Θωμά Κινδύνη

«Τα χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων και πώς να τους χειρίζεσαι »

Καθημερινά συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους, στο σπίτι, στη δουλειά, στις σπουδές, στις παρέες, συχνά η διάθεση μας αναπτερώνεται με μια καλή κουβέντα, μια ενθάρρυνση, όμως συμβαίνει μερικές φορές να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε περίεργα, ανθρώπους που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για τις ικανότητές μας, σαν κάτι να μας έχει δηλητηριάσει, πολλές φορές μπορεί και να μας κάνουν να αρρωστήσουμε. Ποιοι είναι αυτοί οι λεγόμενοι «Τοξικοί άνθρωποι» και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους χειριστούμε;


Πέμπτη 5/11 στις 19:15

Feel Good: “Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ” με τη Μάτα Μάρα

Τα χέρια μας είναι τα πιο εκφραστικά μέρη του σώματος. Σε αυτό μάθημα θα επικεντρωθούμε σε αυτά και στη σύνδεση τους με όλο το σώμα.

Ξεκινώντας από αυτό μασάζ στο σώμα μας ,θα ενεργοποιήσουμε όλο το σώμα. Θα νιώσουμε τη ανάσα μας στις παλάμες μας , θα γνωρίσουμε τις ινδικές χειρονομίες, θα πούνε ιστορίες με τα χέρια μας και θα χορέψουμε τα χέρια υψωμένα προς τον ουρανό έναν  χορό χαράς.


Παρασκευή 6/11/2020 στις 18:00

Συναντήσεις με τον ηθοποιό Θωμά Κινδύνη

«Ηθική και ζωή»

Ο Πλάτωνας μίλησε για την αρετή, το να μπορεί να διακρίνει κανείς το καλό και το κακό στη ζωή και στις πράξεις του. Πώς η ηθική και η αρετή μπορεί να αποτελέσει το δυνατότερο κάστρο για την ευδαιμονία στη ζωή ενός ανθρώπου;


Για τα παιδιά:

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ.

Σεμινάριο: «Γνωριμία με μεγάλους Ζωγράφους: Πικάσο»

Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει για τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της Τέχνης, σε αυτό το σεμινάριο θα γνωρίσουμε έναν από τους μεγαλύτερους ζωγράφους του 20ου αιώνα, τον Πικάσο!

Υλικά: Διαβήτης ή καπάκια σε διάφορα μεγέθη, χρωματιστά χαρτόνια ή χαρτιά ακόμα και χαρτιά από παλιές εφημερίδες ή περιοδικά, χρώματα: τέμπερες ή κηρομπογιές ή ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους (ή λίγο απ΄ όλα) , ψαλίδι, κόλλα!


Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ.

Εργαστήριο Θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής γραφής με την ηθοποιό Μαρία Ιωάννου

«Ντίλι, Ντίλι, το καντήλι» , ένα παραδοσιακό παραμυθοτράγουδο από την Προποντίδα θα μας πει τι έγινε όταν ποντικός έκλεψε το φυτίλι μέσα από ένα καντήλι! Μια μεγάλη περιπέτεια για τολμηρούς παίχτες!


Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ.

Παράσταση: «Το παιδί και το κουδουνάκι»

Κείμενο: Άννα Τζίμα

Μια φορά κι έναν καιρό ένας παιδί πήγε βόλτα στο δάσος με το αγαπημένο του παιχνίδι, ένα κουδουνάκι, όταν κουράστηκε το κρέμασε σ΄ ένα δέντρο και κοιμήθηκε, μα ώσπου να ξυπνήσει το δέντρο είχε μεγαλώσει και το παιδί δεν μπορούσε να φτάσει το κουδουνάκι του.

Τι θα κάνει τώρα το παιδί για να το πάρει πίσω;

Ένα παραδοσιακό παραμύθι μας μιλάει για τις συνέπειες των πράξεων , για το δίκαιο αλλά και την βοήθεια και την αλληλεγγύη!


Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ.

Εικαστικό εργαστήρι : «Ο γάτος και το ποντίκι» με την Ελένη

Δύο άσπονδοι φίλοι, θα συναντηθούν στο εικαστικό μας εργαστήρι, με πολλά μουστάκια, χνουδωτή ουρά και μπόλικο τυράκι!

Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι

Παράσταση: «Το παιδί και το κουδουνάκι»

Κείμενο: Άννα Τζίμα

Μια φορά κι έναν καιρό ένας παιδί πήγε βόλτα στο δάσος με το αγαπημένο του παιχνίδι, ένα κουδουνάκι, όταν κουράστηκε το κρέμασε σ΄ ένα δέντρο και κοιμήθηκε, μα ώσπου να ξυπνήσει το δέντρο είχε μεγαλώσει και το παιδί δεν μπορούσε να φτάσει το κουδουνάκι του.

Τι θα κάνει τώρα το παιδί για να το πάρει πίσω;

Ένα παραδοσιακό παραμύθι μας μιλάει για τις συνέπειες των πράξεων , για το δίκαιο αλλά και την βοήθεια και την αλληλεγγύη!Πώς μπορείτε να τα παρακολυθήσετε:


Στέλνετε e-mail στο: morfesekfrasisstream@gmail.com με το όνομα σας, όπου αναφέρετε ποιές δράσεις θέλετε να παρακολουθήσετε, εμείς στη συνέχεια σας στέλνουμε το Link και τον κωδικό σας. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, το μόνο που θα πρέπει να έχετε κάνει εσείς είναι να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή zoom.


*Τηρείτε σειρά προτεριότητας, καθώς μπορύμε να φιλοξενήσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου