Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Ζωγραφίζοντας τους θησαυρούς του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου: Ψηφιακές δράσεις για παιδά

 


Οι ψηφιακές δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου συνεχίζονται με μια εορταστική δραστηριότητα για παιδιά! Το μουσείο καλεί τα παιδιά να σχεδιάσουν αγαπημένα αντικείμενα, πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται στο χώρο του.

Για τον σκοπό αυτό στην ιστοσελίδα του αναρτήθηκε ένα ψηφιακό λεύκωμα με φωτογραφίες και σχέδια αγαπημένων εκθεμάτων. Οι μικροί φίλιοι του ενθαρρύνονται να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν στολίδια και ευχετήριες κάρτες με τα δικά τους χρώματα!

 


Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε: Πήλινο σείστρο (μουσικό όργανο), πήλινο ειδώλιο αιγάγρου, πήλινο ομοίωμα πλοιαρίου, πήλινα ειδώλια άνδρα και γυναίκας, αφιερώματα σε Ιερό Κορυφής, αντικείμενο από φαγεντιανή σε σχήμα κουδουνιού, με χαρακτηριστικά ανθρώπου, πλακίδιο από φαγεντιανή σε μορφή χελιδονόψαρου κ.ά.


Υπάρχει η δυνατότητα το λεύκωμα να αποθηκευτεί με μορφή pdf ή και να εκτυπωθεί ώστε να  διευκολύνει τους μικρότερους να αντιγράψουν τις φόρμες των αντικειμένων μέσω ιχνηλασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω μουσείο προσπαθεί να κρατήσει επαφή με το κοινό του μέσω ψηφιακών δράσεων όπως είναι οι σύντομες  video- ξεναγήσεις, τις οποίες θα βρείτε στην σελίδα  του μουσείου https://heraklionmuseum.gr/?p=2943 ή στη σελίδα του στο youtube.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου