Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Εικαστικός Πανελλήνιος Διαγωνισμός για την επέτειο του 21'

 


Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία με έναν εικαστικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, προκηρύσσει και διοργανώνει Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου!», στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του για τον εορτασμό της Επετείου.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά και όσοι ενήλικες επιθυμούν, καλούνται να αποτυπώσουν μέσα από τη δημιουργία των έργων τους την οικεία τοπική ιστορία της περιοχής, όπου διαμένουν, και τους γνωστούς ή άγνωστους πρωταγωνιστές της, μέσα από τα τοπωνύμια που φέρουν το όνομά τους ή μέσα από τα μνημεία τους, με τα οποία έρχονται σε επαφή καθημερινά.

Τα εικαστικά έργα που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα έχουν ως θεματική αφετηρία τους οπτικά και αφηγηματικά στοιχεία από την τοπική ιστορία και τους ήρωες που έδρασαν ή που απαθανατίζονται σήμερα μέσω ενός μνημείου ή ενός τοπωνυμίου στην περιοχή του κάθε διαγωνιζόμενου και θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του κολάζ.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν φωτογραφικό και πρόσθετο εικαστικό υλικό (μικτή τεχνική), στο οποίο να απεικονίζονται τοπωνύμια ή μνημεία από την περιοχή στην οποία διαμένουν, με αναφορά στην Επανάσταση του 1821.

Τα 100 έργα που θα επιλεγούν θα εκτεθούν το φθινόπωρο του 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου