Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

3D ψηφιακές ξεναγήσεις στην έκθεση Αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή του αεροδρομίου

 
Μαθητές και σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να «γευτούν» τρισδιάστατες ψηφιακές ξεναγήσεις από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και ιδιαίτερα την έκθεση Αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του αεροδρομίου. Ο  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προσφέρει 3D ξενάγηση και στην έκθεση "Το Μουσείο της Ακρόπολης - Ένας Κλασικός Προορισμός".

 

Χάρη στη τεχνολογία 3D Εικονικής Περιήγησης, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα αλλά και ελληνόπουλα της Διασποράς,  θα μπορούν, από τις 12 Απριλίου 2021, να απολαύσουν την «ψηφιακή βόλτα» με συνοδό τη μασκότ του αεροδρομίου, τον Φίλο Αθηναίο. 

 Η συναρπαστική περιήγηση πραγματοποιείται μέσω κινητού ή τάμπλετ για μαθητές ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών. Ο επισκέπτη έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται και περιηγείται πραγματικά μέσα στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

 

 Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει, με τεχνολογία που είναι συμβατή με μάσκες εικονικής πραγματικότητας (VR) μέσα από την σελίδα του ΔΑΑ (https://www.aia.gr/el/traveler/airport-information/hospitality-services) και να στείλει το αίτημά του  στο AirportVRtours@aia.gr για εικονική περιήγηση με ξενάγηση διάρκειας 1 ½ - 2 ωρών.

 

Εκτός από τις εκθέσεις, ο εικονικός μπορεί να περιηγηθεί στον Κεντρικό Αεροσταθμό, στους χώρους διαχείρισης αποσκευών, σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους, στις εξόδους αναχώρησης των επιβατών και στον Πύργο Ελέγχου, με τελική στάση στο σταθμό της Πυροσβεστικής, όπου θα παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη του «Πάνθηρα», του οχήματος διάσωσης και πυρόσβεσης.
 Δείτε τις εκθέσεις:


  «Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων»: https://bit.ly/3tXHo6g,

 

«Το Μουσείο της Ακρόπολης - Ένας Κλασικός Προορισμός»: https://bit.ly/3ssLx1z και «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» - η ανανεωμένη διαδραστική έκθεση για το έργο και την προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου: https://bit.ly/3u3Y388

 

Η νέα Νότια Πτέρυγα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών: https://bit.ly/3fbAar8

 

Για την πλήρη ξενάγηση, από τις 12 Απριλίου, μέσω του https://www.aia.gr/el/traveler/airport-information/hospitality-services,

 

 Η πρωτοβουλία ανήκει στον  Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και υλοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (ADAF) και την 360ο Points of View. 

  

Σημειώνεται πως οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του αεροδρομίου μπορούν ήδη να πραγματοποιήσουν ανά πάσα στιγμή τη δική τους «εικονική περιήγηση», αξιοποιώντας τις δυνατότητες 3D που προσφέρει η πλοήγηση στο www.aia.gr.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου