Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Μπλε παπαρούνες «φύτρωσαν» στη Ρεματιά Χαλανδρίου- Εικαστική παρέμβαση για το Περιβάλλον

 





Από μακριά μοιάζουν με ματόχαντρες, τις οποίες τοποθέτησαν στα δέντρα οι νύμφες του  δάσους για να τα  προστατέψουν από την βουλημικά καταστροφική ανθρώπινη επενέργεια. Θα μπορούσε να είναι μια φάρσα των άτακτων πνευμάτων που φωλιάζουν στις ρίζες των δέντρων…


Τα μπλε λουλούδια στην καταπράσινη όαση της Ρεματιάς Χαλανδρίου μοιάζουν εκ πρώτης όψεως παράταιρα και στη συνέχεια σαν σήμα κινδύνου. Άλλωστε, ο περιπατητής μπορεί να διαβάσει κάποια από  τα μηνύματα που φέρουν τα μεταλλικά  λουλούδια για την οικολογική καταστροφή, ενώ άλλα στέλνουν ευχές για ειρήνη, αγάπη κ.ά. λες και μια καλή νεράιδα τα άφησε για να μας αφυπνίσει!


Της Μαρίας Αλιμπέρτη


Θα μπορούσαμε να αφεθούμε στις νεράιδες του δάσους να ξορκίζουν το κακό αλλά δεν αρκεί η παραμυθόσκονη…Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία- εικαστική παρέμβαση στην Ρεματιά Χαλανδρίου καταδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους για την διάσωση του Περιβάλλοντος.  Η μικρή αυτή Εδέμ, που πραγματικά οι ήχοι από τα πτηνά και όλα τα στοιχεία του οικοσυστήματος αυτού μας φέρνουν με επαφή με τη Φύση, προσφέρει ανάσα στον επισκέπτη. Πρόκειται για την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια μικρή «μπουρμπουλήθρα» από αυτές που κάναμε παιδιά, και αιωρείσαι μέσα στην ομορφιά του φυσικού τοπίου, μακριά από την τσιμεντένια κακογουστιά, το καυσαέριο και το θόρυβο των αυτοκινήτων.  


Η γιορτινή ατμόσφαιρα στη Ρεματιά Χαλανδρίου οφείλεται στην εικαστική παρέμβαση -δρώμενο «Ελεύθερος ως Ποταμός» της δημιουργού Ειρήνης Παγώνη. Μπλε παπαρούνες «φύτρωσαν» πάνω στους κορμούς των δέντρων, των θάμνων και των φυτών έως στην κοίτη της Ρεματιάς. Οι  συμμετέχοντες στην δράση μαζί με την δημιουργό, τοποθέτησαν χίλιες μπλε παπαρούνες στα δέντρα, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου, με το σύνθημα «γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παίρνουμε ανάσα οξυγόνου και ελευθερίας».


«Μπλε παπαρούνες γιατί αυτό είναι το χρώμα της σημαίας, της πατρίδας μας, της μνήμης, του πλανήτη μας. Η μπλε παπαρούνα συμβολίζει την επιτυχία, την αγάπη, τη φαντασία», εξηγεί η δημιουργός Ειρήνη Παγώνη.


Με την πρωτοβουλία αυτοί οι πολίτες έγιναν συνδημιουργοί, για να μεταδώσουν μήνυμα χαράς και επανασύνδεσης της κοινότητας, μήνυμα αγάπης και δράσης για το Περιβάλλον.

Τη δράση διοργάνωναν η εταιρεία SYN MODERN με την συνδρομή του Δήμου Χαλανδρίου και τηην επιμελήθηκε η Ιουλία Συσάλοβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου