Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Γυναικεία δημιουργία χωρίς όρια! Μια έκθεση σύγχρονης τέχνης-οπτική απόλαυση

 



Με τίτλο  «Limitless! Το Five Women Reshape Contemporary Art» η έκθεση μετατρέπεται σε «αρένα» δημιουργίας. Έργα τέχνης -εγκαταστάσεις με διάφορα μέσα των καλλιτέχνων Martine Gutierrez, Letitia Huckaby, Yayoi Kusama, Sandy Skoglund και Jennifer Steinkamp φιλοξενούνται στο μουσείο McNay στο Τέξας!

 


Η έκθεση είναι μια οπτική απόλαυση για όλες τις ηλικίες, προσφέροντας ερεθίσματα  που προσκαλούν να σκεφτούμε έξω από το κουτί… όπου οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες. Από τις εγκαταστάσεις τέχνης από το δάπεδο μέχρι την οροφή έως τις ιδιότροπες και απροσδόκητες εκπλήξεις. Μια πολυεθνική και πολυπολιτισμική ομάδα καλλιτεχνών επιδεικνύει απεριόριστη δημιουργικότητα και χρησιμεύει ως έμπνευση για τους συγχρόνους και τις μελλοντικές γενιές τους.

 



Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζει το έργο All the Eternal Love I Have for the Pumpkins της Yayoi Kusama της καλλιτέχνιδος που δανείστηκε το McNay από το Μουσείο Τέχνης του Ντάλας. Επίσης, το  Infinity Mirror  είναι μοναδικό του είδους του από μια συλλογή της Βόρειας Αμερικής. 


Στο έργο αυτό η 
Kusama εκδηλώνει όλη την αγάπη που έχει για τις κολοκύθες  και εστιάζει στον ανακλαστικό θάλαμο, σε μια σειρά από ακρυλικές κίτρινες κολοκύθες καλυμμένες με μαύρες βούλες, ένα από τα συχνά χρησιμοποιούμενα μοτίβα της Kusama. Οι επισκέπτες θα μπουν μέσα στον καθρέφτη και θα βυθιστούν πλήρως στο φανταστικό κόσμο της κολοκύθας και θα γίνουν μέρος της τέχνης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου