Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Όταν οι ήρωες του Star Wars κατακτούν το «σύμπαν» του μουσείου

 


Μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι οι ήρωες Star Wars θα έμπαιναν σε μουσείο;Και όμως συνέβη στην γη της επαγγελίας!

 


Η έκθεση Star Wars: The Nostalgia Awakens περιοδεύει στην Αμερική. Ο  Jarrod Roll, λάτρης του Star Wars και επιμελητής μουσείων από την Onalaska Wisconsin ετοίμασε μια έκθεση γεμάτη παιδικές αναμνήσεις. Η συλλογή του Roll έχει ταξιδέψει στη Μινεσότα του Ιλινόις και στο Ουισκόνσιν. Τώρα, πραγματοποιεί μια στάση στο μουσείο Chippewa Valley στο Eau Claire. 
Η έκθεση υπόσχεται μια μοναδική εμπειρίας για όλους εδώ, συγκεντρώνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών.


 Τα εκθέματα

Η συλλογή έχει κάθε φιγούρα από το 1978 έως το 1985 που κατασκευάστηκε από τον Kenner Manufacturing. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει 100 εκθέματα, δηλαδή μια ποικιλία από παιχνίδια, οχήματα και άλλα παιχνίδια του Star Wars. Ο επισκέπτης  της έκθεσης μπορεί επίσης να δει μια συλλογή διαφημίσεων του Star War από εκείνη την εποχή.

 




Από το ντεμπούτο του το 1977, το έπος του Star Wars έχει μεταφέρει θεατές σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Όμως, αν και τα Wookies, Ewoks, Hutts και droids των ταινιών μοιάζουν κάθε άλλο παρά γήινα… Αυτοί οι χαρακτήρες έχουν γεμίσει σπίτια για 44 χρόνια και τώρα, οι άνθρωποι μπορούν να δουν στο μουσείο.Ο επιμελητής τονίζει ότι δεν πρόκειται για μια τυπική έκθεση γιατί αυτά τα παιχνίδια εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της ιστορίας και πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα θυμούνται να παίζουν με αυτά τα ίδια παιχνίδια κατά την παιδική τους ηλικίας. σημερινά παιδιά μπορούν να δουν με τι μεγάλωσαν οι γονείς τους

 


Αυτό είναι και το νόημα του μουσείου. Για να συγκεντρωθούν πολλές γενιές και να μοιραστούν εμπειρίες και να συνδεθούν με την κοινότητα και να συνδεθούν μεταξύ τους.

 

Η συλλογή θα φιλοξενηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Chippewa Valley.

 

Σε επιλεγμένες Πέμπτες και Σάββατα καθ 'όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα παρέχονται διασκεδαστικές οικογενειακές δραστηριότητες στο κτίριο LEGO που μοιάζει με μουσείο, επιδείξεις ρομποτικής και διακόσμηση μπισκότων Star Wars. Στις 7 Δεκεμβρίου, ο Jarrod Roll θα κάνει μια εικονική παρουσίαση. Για να μάθετε περισσότερα, κάντε κλικ εδώ.

 

 

ΠΗΓΗ: https://eu.thenorthwestern.com/story/entertainment/2021/01/22/oshkosh-public-museum-star-wars-toys-exhibit-opens-jan-24/4212230001/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου