Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Ένα υπερ...θετικό Δέντρο ευχών στο Μουσείο Νταλί


 


Λέξεις, χαρτί και ένα δέντρο… που γίνεται σύμβολο χάρη σε 20.000 ευχές! Το  Μουσείο Νταλί στην Αγία Πετρούπολη έχει αποκτήσει λίγη ακόμη μαγεία λανσάροντας το concept Wishes from The Dalí Museum Wish Tree ή Δέντρο των ευχών.

Οι επισκέπτες έχουν γράψει σε βραχιολάκια εισόδου σε έντονα χρώματα και έχουν δεθεί με το ficus της Φλόριντα στον κήπο του μουσείου την τελευταία δεκαετία.


 
Τα κύματα αυτά θετικής ενέργειας, συγκεκριμένα 250 ευχές  είναι πλέον καταγεγραμμένες σε ένα βιβλίο!  Τα τέσσερα κεφάλαια του βιβλίου περιέχουν φιλοδοξίες που κυμαίνονται από διασκέδαση (ελπίζω μια μέρα να μεγαλώσω ένα μουστάκι τόσο επικό όσο του Νταλί) έως σπαραχτικές (μακάρι να με δεχόταν ο μπαμπάς μου.)

Οι ευχές γίνονται βαθύτερες καθώς το βιβλίο συνεχίζει:

 

Εύχομαι να με αγαπούν και να αγαπώ πλήρως σε αυτή τη ζωή

 

Μακάρι να μην χρειαζόταν να πάρω αυτό το φάρμακο

 

Ελπίζω η μαμά μου να εμφανιστεί στην αποφοίτησή μου

 

Αυτό που εξέπληξε περισσότερο τον Χάιν ήταν το πόσο ανιδιοτελείς είναι πολλές από τις ευχές.

 



Η παρουσίαση του βιβλίου θα γιορταστεί σήμερα στο μουσείο. Στις 11:11 π.μ. - την ίδια ώρα που άνοιξε το νέο κτίριο του μουσείου την 1η Ιανουαρίου 2011 - θα γίνει ανάγνωση ευχών. Το μουσείο θα διοργανώσει ξεναγήσεις στο Δέντρο των Ευχών και στο κτίριο. Θα υπάρχει σταθμός συγγραφής ευχών με υλικά φιλικά προς τα παιδιά και ευκαιρίες για φωτογραφίας στον κήπο. Τραγούδια με θέμα τις ευχές θα παίζουν από πάνω στα μεγάφωνα. Όλα τα μέλη του προσωπικού θα φορούν ετικέτες ονόματος με την προτροπή: "Γεια, η επιθυμία μου είναι __."

 


Αξίζει να αναφερθεί πως το Δέντρο των Ευχών έχει γκρεμιστεί τρεις ή τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια έντονων καταιγίδων, τώρα στηρίζεται σε δεκανίκι σαν θέμα πίνακα του Νταλί. Οι  επισκέπτες θα συνεχίσουν να αναζητούν έμπνευση από το φυτό - τώρα περισσότερο από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου