Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Παράλληλες Πορείες του Ab.Valleri: Σύγχρονη Τέχνη στη γλυπτοθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος


 


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας εγκαινιάζει στις 4 Αυγούστου την εικαστική ατομική έκθεση Ζωγραφικής- Γλυπτικής με τίτλο «Παράλληλες Πορείες» του ιταλού καλλιτέχνη Abdrea Valleri, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος Σάμου.

Σύγχρονα έργα θα τεθούν σε διάλογο με τα μόνιμα αρχαιολογικά εκθέματα για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα, δημιουργίες του καλλιτέχνη θα φιλοξενηθούν εντός της γλυπτοθήκης του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος. Με τον τρόπο αυτό θα συνυπάρχουν με τα μοναδικά γλυπτά της αρχαϊκής εποχής. Το μουσείο προσδοκά να δημιουργήσει δυο καλλιτεχνικά «μονοπάτια», μιας περιοδικής εικαστικής έκθεσης και την παράλληλη διαδρομή της έκθεσης αρχαιολογικών θησαυρών. Επιδίωξη αποτελεί αρχαία και σύγχρονα έργα να «συνομιλούν» στον ίδιο χώρο, καταλήγοντας σε ένα κοινό σημείο, τη διάθεση να δει κανείς το παρελθόν μέσα από το παρόν και αντίστροφα. Η αμφίδρομη αυτή οπτική αναδεικνύει την υπερχρονική αξία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, καθώς η αρχαιότητα αντιμετωπίζεται όχι ως αισθαντικός ρεμβασμός του παρελθόντος μας, αλλά ως μια δυναμική που διαρκώς εξελίσσεται μέσα από το παρόν

Ο Andrea Valleri είναι ένας διεθνούς φήμης εικαστικός, που μας δίνει την ευκαιρία μέσα από το πρωτότυπο έργο του να αναλογισθούμε την αέναη αξία της τέχνης, τη διαχρονική αναζήτηση του «είναι» και του «φαίνεσθαι».

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου 2022

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 09.00 – 14.00 & 19.00 - 22:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου