Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Without Which, Not / Sine Qua Non.. στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ

 



Δύσκολον τον εαυτόν γνώναι, εύκολον τω άλλω υποτίθεσθαι είχε πει ο Θαλής ο Μιλήσιος. Πως αποκτούμε επίγνωση του εαυτού μας; Ποιους κώδικες χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε με τους άλλους; Μέσα από τη Τέχνη τους και με την έκθεση των έργων τους στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ θα απαντήσουν η Μαρία Σταμάτη και ο Κώστας Βίττης.

 






Από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 η διατομική έκθεση με τίτλο «Without Which, Not / Sine Qua Non» θα προσφέρει τροφή για σκέψη μέσα από έναν  διάλογο των καλλιτεχνών που επιχειρούν να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν … τα όρια της Έκφρασης. Με μια κατάδυση στο «σύμπαν» της ανθρώπινης ψυχής οι καλλιτέχνες μας καλούν σε μια περιπλάνηση με συντροφιά τις έννοιες του υποσυνείδητου, των μεταβάσεων, των αλλαγών και αλληλουχιών που έπονται κι επιτελούνται σε μία διαδρομή αυτοπροσδιορισμού που διαμορφώνει την έκφραση του ατόμου εσωτερικά και εξωτερικά.

 

Η Μαρία Σταμάτη, εικαστικός και ποιήτρια, με αφετηρία την «εκφραστική ζωγραφική» και το λόγο, αναπτύσσει τα έργα της στο χώρο, συνθέτοντας εγκαταστάσεις, όπου πολύ συχνά προσθέτει νήματα και ύφασμα ή δαντέλα, οικοδομικό πλέγμα, κατασκευές και πλέξιγκλας, δημιουργεί υπαρξιακά παλίμψηστα με διαστρωματώσεις υλικών, εννοιών και συμβολισμών.

 

Ο Κώστας Βίττης συνθέτει το δικό του αφήγημα με φωτογραφικές αλληγορίες και συμβολικές εικόνες, που προέρχονται από τις σκέψεις, τις παρατηρήσεις και τις προσωπικές του εμπειρίες και εκφράζουν τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

 

Επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου

Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων

Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών- AICA Hellas

 

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 18:30-21:30

 

Διάρκεια Έκθεσης: 10 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2023

 

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 20:00

Τετάρτη, Σάββατο 11:00 - 16:00

 

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

 
Εικαστικός Κύκλος ΔΛ,
Ακαδημίας 6, Τ.Κ. 10671, Αθήνα,
T. (+30) 210 3646818
email:info@ikastikoskiklos.com
www.ikastikoskiklos.com

 

 

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου