Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Τέχνη και Παράδοση, μουσικοθεατρική παράσταση για το πανηγύρι της Τζιάς: ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΘΑΙΑ

 


Μουσικοθεατρική παράσταση  διοργανώνει ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κέας, στο αρχαίο θέατρο της Καρθαίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΘΑΙΑ, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023  με τίτλο ΘΕΡΙΝΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ.

 Φέτος, με θέμα το παραδοσιακό τοπικό πανηγύρι, η Γιορτή θα αποτελέσει φόρο τιμής στις τζιώτικες γιορτές, που από το παρελθόν μέχρι σήμερα ενώνουν ντόπιους και επισκέπτες, δημιουργώντας ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης.

Η ΘΕΡΙΝΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ είναι μια παράσταση σύνδεσης του Κυκλαδίτικου πανηγυριού με την ίδια την Τζια μέσα από στιγμές της καθημερινότητας, της ζωής, των μύθων, των θρύλων του τόπου και των ανθρώπων. Η παράσταση ξεδιπλώνεται με κείμενα, πρόζα, χορό και μουσική, ηθοποιούς και οργανοπαίκτες.

Όλα τα τραγούδια είναι ενορχηστρωμένα για να αποδοθούν σε διαφορετική μορφή από τη συνηθισμένη, με πρωτότυπα ηχοχρώματα και φωνές που ενώνουν την παράδοση με τον αρχαίο τόπο του θεάτρου.

Θα ερμηνεύσουν επί σκηνής οι μουσικοί

Βαγγέλης Τούντας στο βιολί, Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά, Τάσος Πούλιος στο κανονάκι

και οι ηθοποιοί Ελίζα Σκολίδη και Κωνσταντίνος Καϊκής.

 

Σύλληψη – σκηνοθεσία – κείμενα: Μυρτώ Κοντοβά

Διδασκαλία κίνησης – χορογραφίες: Κατερίνα Σκιαδά

Eνορχηστρώσεις, διεύθυνση ορχήστρας: Βαγγέλης Τούντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου