Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

European Digital Deal - Ανοικτή πρόσκληση για φιλοξενία καλλιτεχνών




Το European Digital Deal καλεί τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τη βαθιά διαπλοκή μεταξύ των νέων τεχνολογιών και της δημοκρατίας να υποβάλουν αίτηση για μία από τις 12 θέσεις διαμονής.


Οι καλλιτέχνες καλούνται να διερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την έννοια της αλήθειας στην εποχή της πληροφορίας που διαμορφώνεται από τους αλγόριθμους, τις προκαταλήψεις στην τεχνητή νοημοσύνη, το τεχνο-άγχος και τα ψηφιακά χάσματα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της ψηφιοποίησης έως τις νέες μορφές επιτήρησης, νοημοσύνης, διαβίωσης, ιθαγένειας ή εργασίας.


Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα λάβουν επιχορήγηση 25. 000 ευρώ για να ολοκληρώσουν το έργο τους, την υποστήριξη της ομάδας εμπειρογνωμόνων γύρω από κάθε residency, πρόσβαση σε καθοδήγηση μέσω ενός προγράμματος εκκόλαψης και την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους στο Ars Electronica Festival, στη Στέγη του Ωνασείου και στο Laboral, μεταξύ πολλών άλλων τοποθεσιών.


Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση μπορούν να έρθουν στις 6 Νοεμβρίου, στις 3 μ. μ. CET, για μια σύντομη παρουσίαση της ανοιχτής πρόσκλησης, ακολουθούμενη από ερωτήσεις και απαντήσεις με τους οικοδεσπότες/εταίρους της κοινοπραξίας.

Αιτήσεις εδώ: https://calls.ars.electronica.art/2023/digitaldeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου