Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει 5 χρόνια λειτουργίας με συναυλία

Σήμερα 20 Ιουνίου το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει 5 χρόνια λειτουργίας και οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους. Στις 9:30 μ.μ., το Μουσείο διοργανώνει στο προαύλιο με συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Leon of Athens. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα τραγούδια από τους δύο δίσκους που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα (‘Futrue’ και ‘Global’) αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιών από τη διεθνή δισκογραφία.
Παράλληλα, με αφορμή τα γενέθλια, αρχίζει ένα πρόγραμμα ψηφιακής αποκατάστασης των γλυπτών του Παρθενώνα. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι ιππείς της δυτικής ζωφόρου σε τρισδιάστατες ψηφιακές εικόνες με προσθήκες χάλκινων όπλων και χαλινών, με εναλλασσόμενο φωτισμό και δοκιμαστικό χρωματισμό.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των επισκεπτών έφτασαν τους 1.161.555, από τον περσινό Ιούνιο έως τον Μάιο, δηλαδή 125.000 περισσότεροι από το αντίστοιχο διάστημα του 2012-13, ξεπερνώντας έτσι τα 6,5 εκατομμύρια στην πενταετία. Το 2014 η αύξηση των επισκεπτών φτάνει το 25% και μεταφράζεται σε 4.000 ημερησίως. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κ. Παντερμαλή οι δαπάνες του φτάνουν τα 7 εκατ. ευρώ, χωρίς να βαραίνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς αυτές καλύπτονται από τα εισιτήρια, τις εκδηλώσεις και τα έσοδα από το πωλητήριο και το εστιατόριο».
Άξιο λόγου ακόμη είναι ότι μετά από δυόμιση χρόνια εξαιρετικά συστηματικής εργασίας ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των Καρυάτιδων, που απαλλάχτηκαν από τις αποθέσεις αιθάλης και τις στρώσεις μαύρης κρούστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου