Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Το θεώρημα του Παζολίνι ξανά στο κινηματογραφικό πανί

Όταν ο κινηματογράφος γίνεται ποίηση και δεν υπάκουε σε κανέναν κατεστημένο ηθικό κώδικα, τότε ο Παζολίνι απλά φιλμογραφεί...Στη ταινία, που φλερτάρει με το μεταίχμιο μεταφέρει βαθύτερα νοήματα χρησιμοποιώντας μια διαχρονική παγκόσμια γλώσσα, "Το θεώρημα" θεωρείται η πιο ενδιαφέρουσα ταινία του, την οποία επανεκδίδει η New Star. Η ταινία γροθιά στον μεγαλοαστικό κόσμο και στην ψεύτικη πραγματικότητα προβάλλεται στον κινηματογράφο ΖΕΦΥΡΟΣ.
Μια μεγαλοαστική οικογένεια βιομηχάνου ζει στο Μιλάνο σε πολυτελή βίλα. Πατέρας, μητέρα, γιος, κόρη και μια υπηρέτρια. Εμφανίζεται ένας νέος και πανέμορφος επισκέπτης, χωρίς να γνωρίζουμε για ποιο λόγο.
Όλα τα μέλη της οικογένειας (και η υπηρέτρια) μεθούν από την ομορφιά του και του κάνουν ερωτικό άνοιγμα στο οποίο εκείνος ανταποκρίνεται. Ύστερα από ένα μικρό διάστημα αποφασίζει να φύγει. Όλοι του εξομολογούνται την επιρροή που είχε στη ζωή τους.
Μετά την αναχώρηση του η οικογένεια διαλύεται. Ο γιος ασχολείται απεγνωσμένα και αποτυχημένα με την τέχνη. Η κόρη τρελαίνεται και κλείνεται στη σιωπή. Η μητέρα αναζητά τον αγοραίο έρωτα. Ο πατέρας χαρίζει το εργοστάσιο στους εργάτες και φεύγει γυμνός στην έρημο. Η υπηρέτρια γυρίζει στο χωριό της όπου γίνεται αγία...
Ώρες προβολών: 21.00, 23.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου