Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Σειρά διαλέξεων με θέμα Η κεντρική Κύπρος στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού


Σειρά διαλέξεων με θέμα "Η κεντρική Κύπρος στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού: οι νέες ανασκαφές στον Άγιο Σωζόμενο" πραγματοποιείται από την προσεχή Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Η Δρ Δέσποινα Πηλείδου, έφορος Αρχαιοτήτων - Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Κυπριακό Σεμινάριο: Πρόσφατες εξελίξεις στην αρχαιολογία της ανατολικής Μεσογείου» και την περίοδο 2014-15. Το σεμινάριο θα λαμβάνει χώρα την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στην αίθουσα διαλέξεων του μουσείου (5ος όροφος, Νεοφ. Δούκα 4) και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις πρόσφατων ανασκαφών καθώς και πρωτότυπες συνθετικές προσεγγίσεις. Θα ακολουθεί σύντομος σχολιασμός από αρχαιολόγο με ειδίκευση στο θέμα της ανακοίνωσης και ανοικτή συζήτηση.
Το ΜΚΤ διαθέτει την μεγαλύτερη εν Ελλάδι συλλογή Κυπριακών Αρχαιοτήτων και ασχολείται συστηματικά με το θέμα των πολιτισμικών αλληλεπιδράσεων στον αρχαίο κόσμο μέσα από τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του. Το «Κυπριακό Σεμινάριο» φιλοδοξεί να φέρει το κοινό σε στενότερη επαφή με ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμικής όσμωσης στην ανατολική Μεσόγειο και να δώσει την ευκαιρία σε αρχαιολόγους και φοιτητές να ενημερωθούν για πρόσφατα ανασκαφικά ευρήματα και νέες μελέτες.
Το σεμινάριο διοργανώνεται με την υποστήριξη του Cycladic Art Foundation.

Ώρα: 19.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου