Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ατομική έκθεση της Όλγας Αλεξοπούλου στο Μουσείο Σπύρου Βασιλείου

Το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου παρουσιάζει την ατομική έκθεση της ζωγράφου Όλγας Αλεξοπούλουαναδεικνύοντας όχι μόνο το έργο της, αλλά και τις κοινές παράλληλες αναζητήσεις της με αυτές του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου, όπως το πάθος τους για τις θαλασσογραφίες και τα ταξίδια τους στην Κίνα.
Ο συγγραφέας Αλέξανδρος Μασσαβέτας γράφει "Αν ο Βασιλείου αντιπροσωπεύει την «επιστροφή στις ρίζες» κάποιες γενιές πίσω, η Αλεξοπούλου είναι εκπρόσωπος μιας νέας γενιάς με υπερεθνικές αναζητήσεις...  η πραγματικότητα φιλτράρεται και κάθε τι που θεωρείται περιττό αφαιρείται. Η ανθρώπινη παρουσία, εάν υπάρχει, δηλώνεται έμμεσα και φευγαλέα... Οι συνθέσεις ...πάνω στο χαρτί και την πορσελάνη, μεταδίδουν μία ένταση που καθηλώνει. Η τελική συγκίνηση είναι του φιλότεχνου, που αισθάνεται τα κοβάλτινα τοπία της Αλεξοπούλου να τον ρουφούν στον αλλόκοτο κόσμο των σιωπηλών τους εκρήξεων".


"Μπροστά μας ανοίγονται μονάχα μπλε ορίζοντες" γράφει η Ελένη Σταματούκου, συγγραφέας του "Μπλε", ενώ εμπνέεται από τις θαλασσογραφίες της Αλεξοπούλου και συνεχίζει: "Τα σώματα μας σαν την καταιγίδα, τα φύλα μας οξέα σφυρίγματα να ενώνονται και οι ανάσες μας αέρας που γεμίζει τα σωθικά μας. Τρικυμιώδης που είσαι αγάπη μου ακόμα και αυτή την μπλε σου ώρα…".
Εγκαίνια: Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:30
Διάρκεια Έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου – 1 Νοεμβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας:                  Δευ. - Τρι. κλειστά , Τετ. 10.00-16.00, Πεμ. 16.00-22.00, Παρ.10.00-16.00 και Σαβ. - Κυρ. 12.00-16.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου