Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Αφιέρωμα στον Wim Wenders στο Άστυ

Το ΑΣΤΥ πραγματοποιεί 1-7 Σεπτεμβρίου ένα αφιέρωμα στις καλύτερες ταινίες του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη, ΒΙΜ ΒΕΝΤΕΡΣ...Ο Ένας Αμερικάνος Φίλος αποτελεί διασκευή του βιβλίου "Το παιχνίδι του κυρίου Ρίπλεϊ" της Πατρίσια Χάισμιθ.  Η Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν από το Πέναλτι βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Peter Handke και αποτελεί την αφετηρία μιας συνεργασίας χρόνων ανάμεσα στον σκηνοθέτη, τον καμεραμάν Robby Müller και τον Peter Przygodda που κάνει το μοντάζ.Για την ταινία ντεμπούτο του, ο Wim Wenders, όπως έχει δηλώσει, δανείζεται την αισθητική των ταινιών του Χίτσκοκ.

Το Παρίσι, Τέξας θεωρείται το αριστούργημα του Βιμ Βέντερς και αποτελεί την πιο επιτυχημένη του ταινία διεθνώς. Ο Βιμ Βέντερς επιθυμώντας να γυρίσει μια ταινία για και στο Βερολίνο, δημιουργεί Τα Φτερά του Ερώτα, η οποία αποτελεί την πρώτη του γερμανική ταινία, μετά από οκτώ χρόνια στην Αμερική.
Ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, οι εικόνες του, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται στο ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ μέσα από τα μάτια του γιου του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο, και του Βιμ Βέντερς, σκηνοθέτη -μεταξύ άλλων- των εξαιρετικών ντοκιμαντέρ «Buena vista social club» και «Pina». 

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ :«Έπρεπε να κάνω μια ταινία με αφετηρία την κατάστασή μου, ανάμεσα στις δύο ηπείρους και να μιλήσω για την αγωνία του γυρίσματος μιας ταινίας στην Αμερική», εξηγεί ο Βιμ Βέντερς. Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Κάθε μέρα 2 ταινίες με 1 εισιτήριο 6 ευρώ 
στο Cine Άστυ Κοραή
(Full-air conditioned)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Πέμπτη-Παρασκευή
1-2 Σεπτεμβρίου
Παρίσι-Τέξας 18:00
Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι 20:30
Παρίσι-Τέξας 22:15

Σάββατο-Κυριακή
3-4 Σεπτεμβρίου
Τα φτερά του έρωτα 18:00
Ένας Αμερικανός φίλος 20:10
Τα φτερά του έρωτα 22:15

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη
5-6-7 Σεπτεμβρίου
Το αλάτι της γης 18:00
Η κατάσταση των πραγμάτων 20:00
Το αλάτι της γης 22:00

Περισσότερες πληροφορίες:
Cine Άστυ Κοραή
Τηλ.: 210-3221925

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου