Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Στο ΕΑΜ Γλυπτικός (διά)Λόγος αρχαιότητας και σύγχρονης τέχνης

Στο Αίθριο του Εθνικου Αρχαιολογικού Μουσείου συνομιλεί η αρχαιότητα με τη συγχρονη γλυπτική! Τη προσεχή Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα πραγμετοποιηθεί η τρίτη εκδήλωση της δράσης «Γλυπτικός Λόγος», από  το  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος, με την παρουσίαση του έργου «Δύο Νύμφες»  του αείμνηστου Θύμιου Πανουργιά.
Η γλυπτική έκφραση δεν έχει εξαντληθεί στην αφήγηση της αρχαίας γλυπτικής αλλά  παραμένει για τη χώρα μας ένας ουσιαστικός και οικείος τρόπος αναζήτησης του πνευματικά ουσιώδους. Ο γλυπτικός λόγος είναι παρηγορητικά παρών και οι Έλληνες τον περιβάλλουν διαχρονικά με αγάπη. Η γλυπτική συμπυκνώνει στην ύλη όχι μόνο το λόγο, αλλά και το υπερβατικό της ελληνικής σκέψης, στοχεύοντας στην οπτική αντιληπτικότητα των ιδεών, των αξιών και των συναισθημάτων.
Φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του, θα παρουσιάζεται κάθε δύο μήνες στο Αίθριο του Μουσείου ένα αντιπροσωπευτικό έργο κορυφαίου Έλληνα γλύπτη. Κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα νέο έργο στο Αίθριο επιλέγεται από τον καλλιτέχνη ένα γλυπτό της μόνιμης έκθεσης, το οποίο κατά την άποψή του συνδιαλέγεται με το σύγχρονο γλυπτό και θα παρουσιάζεται από αρχαιολόγο του Μουσείου.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
www.namuseum.gr και στο τηλέφωνο 2132144891

 Πατησίων 44, Αθήνα
ώρα 18:00
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου