Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Περιοδικές εκθέσεις στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος  πραγματοποιεί η Δευτέρα 23 Ιανουαρίου τα εγκαίνια των περιοδικών του εκθέσεων «Η Εβραϊκή Κοινότητα των Ιωαννίνων – Αντικειμένων Μνήμη» και «Γιοσέφ Ελιγιά, o Ποιητής της Λίμνης». Οι δύο αυτές εκθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του νέου τριετούς προγράμματος συνεργασίας του Ε.Μ.Ε. με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, η οποία υποστηρίζει με συνέχεια, συνέπεια και επιτυχία το έργο του Μουσείου. 
«Η Εβραϊκή Κοινότητα των Ιωαννίνων – Αντικειμένων Μνήμη» αναδεικνύει πτυχές της ιστορίας και της καθημερινής ζωής της παλιάς ρωμανιώτικης κοινότητας των Ιωαννίνων, συνδυάζοντας τις πληροφορίες με φωτογραφικό υλικό και αυθεντικά αντικείμενα από τις συλλογές του Ε.Μ.Ε. που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, αλλά και με πρωτότυπα κειμήλια υπό ευγενική παραχώρηση ιδιωτών. «Γιοσέφ Ελιγιά, o Ποιητής της Λίμνης» : η διαδραστική έκθεση δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την εποχή, τη ζωή και το έργο του σπουδαίου γιαννιώτη διανοούμενου και ποιητή και τους ενθαρρύνει να αναπτύξουν μια διαλογική σχέση μαζί του, βασισμένη στα ποιήματα καιτις μεταφράσεις των ιερών κειμένων που μας κληροδότησε.
 Στόχος των περιοδικών εκθέσεων και των συνδεόμενων πολιτιστικών δράσεων, είναι να παρουσιάσουν στο κοινό στοιχεία από τη ζωή και την παράδοση μιας από τις μικρότερες, αλλά και συνάμα παλαιότερες εβραϊκές κοινότητες του ελλαδικού χώρου, και να διερευνήσουν την ατομική και συλλογική προσφορά της στον εμπλουτισμό των τοπικών αστικών και κοινωνικών μετασχηματισμών. Τις εκθέσεις συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος, καθώς και ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για το μαθητικό κοινό. 

έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2017
 Εγκαίνια: 23.01.2017, 19.00. Διάρκεια Εκδήλωσης: 18:00 - 21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου