Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δρόμοι και αναδρομές στο ΕΑΜ- μια έκθεση γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν

Η στενή επαφή του ανθρώπου με τις μηχανές, τα βιομηχανικά προϊόντα, τα ΜΜΕ, τις φωτογραφίες, τα αγάλματα...Στο φιλόξενο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, θα γεφυρωθεί το παρελθόν με το παρόν ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, με την έκθεση του Κώστα Σπυρόπουλου με τίτλο «Δρόμοι και αναδρομές». 
Όπως εκφράζεται και από το τίτλος της έκθεσης ο κάτοικος, ο τουρίστας, ο πεζός σε αυτή την πόλη καθώς περπατά στους δρόμους βιώνει επανάληψη, επιστροφή και επανεκκίνηση, περιοδικότητα και κατακερματισμό του χρόνου μέσα στον χώρο


 Μια ζύμωση συμβαίνει γύρω του: αυτή της αναλώσιμης σύγχρονης κουλτούρας με τη διαχρονική πολιτισμική παραγωγή, το ανθεκτικό στον Χρόνο και το επίκαιρο. Κατά την ίδια σκέψη, η εικαστική προσέγγιση του καλλιτέχνη αναμειγνύει νέους πειραματισμούς και αρχαίες επιβιώσεις, ανιχνεύοντας το συνδετικό νήμα ανάμεσα στις καλές τέχνες και την Ποπ –Αρτ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, την Πινακοθήκη Σύρου, τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το Μουσείο Βορρέ, καθώς και σε άλλα μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Εγκαίνια: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, 
ώρα 18:00
Έως  τις 20/4
 Πατησίων 44, Αθήνα 10682    
Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-4 μ.μ. (Τρίτη-Παρασκευή), 1-8 μ.μ. (Δευτέρα)                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου