Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Αφής

Το Μουσείο Αφής γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, καθώς και στις 19 Μαΐου,  ανοίγοντας τις πύλες του για το ευρύ κοινό, βλέποντες και μη, με δωρεάν επισκέψεις και ένα ειδικό πρόγραμμα απτικής διαδρομής.
Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν νοητά και απτικά τον παγκοσμίως γνωστό Λόφο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα και την μαγεία τμήματος της Ζωφόρου του Παρθενώνα.
 Σε μια βιωματική προσέγγιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς,  στο πρώτο όροφο  του μουσείου η ξεναγός κ. Μαριέττα Λάππα-άτομο με προβλήματα όρασης-, για ενημέρωση και μια μικρή ξενάγηση στην ιστορία της Ακρόπολης κατά τους Αρχαίους χρόνους μέχρι και την σημερινή της μορφή. Φορώντας μάσκα, ψηλαφίζετε το έκθεμα, συνοδεία της φωνής της ξεναγού θα αισθανθείτε το Ερεχθείο και τις Καρυάτιδες θα ψηλαφίσετε την Ζωφόρο, δηλαδή την πομπή των Παναθηναίων.

Στην δεύτερη ενότητα  η ξεναγός σας οδηγεί στην αίθουσα όπου τρέχει η β’ θεματική, η εξέλιξη της γλυπτικής μέσα στον χρόνο (ξενάγηση 30’ λεπτών), από ειδώλια Κυκλαδικής Τέχνης του 3.500- 2.500 π. Χ., έως και την κλασική εποχή, όπως το άγαλμα του Δία ή Ποσειδώνα του Αρτεμισίου.
Ώρεςρες από τις 13.00 έως και τις 19.00
Δωρεάν είσοδος
Δηλώσεις συμμετοχής τηλέφωνο 210-9415222

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου