Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Κρύπτη με παραστάσεις αρχαίου Έλληνα ήρωα στην Κριμαία


Την παρουσία των αρχαίων Ελλήνων στην Κριμαία φαίνεται να επιβεβαιώνει μια ακόμη ανακάλυψη από την αρχαιολογική σκαπάνη.  Ανάγλυφες παραστάσεις με τον αρχαίο ήρωα Ηρακλή βρέθηκαν σε αρχαία κρύπτη στην πόλη Kerch (Κερτς) της Κριμαίας. Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν αυτά τα σπουδαία ευρήματα όταν επιχειρούσαν ανασκαφή σε  εδάφη ταφής  όπου Έλληνες άποικοι είχαν φτάσει πριν 2.500 χρόνια.
Συγκεκριμένα, η κρύπτη βρίσκεται στη νεκρόπολη Kyz-Aul (Χερσόνησο του Κερτς) κοντά
στην πόλη Κερτς της Κριμαίας, σε ένα λίθινο ταφικό μνημείο με βαθμιδωτή σκεπή, ενώ η είσοδος του ήταν κοντά στο πέρασμα για την κεντρική αίθουσα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αρχαιολογικού ταμείου Oleg Markov μιλώντας στο Sputnik.
Ο Nikolai Fedoseev, η ομάδα του οποίου έκανε την ανακάλυψη, υποστήριξε ότι ο τάφος είναι του 2ου αιώνα μ.Χ.. Το εν λόγω μνημείο περιέχει ανάγλυφες παραστάσεις με τον ήρωα Ηρακλή που ανήκε στην Ελληνική και Ρωμαϊκή μυθολογική παράδοση. Στις παραστάσεις παρατηρήθηκε ο ήρωας να πλαισιώνεται από πτηνά. Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα τελετουργικά αντικείμενα κατασκευάστηκαν από Έλληνες αποίκους που έφτασαν στην περιοχή περίπου 2.500 χρόνια πριν.
Παρά το γεγονός ότι η κρύπτη είχε πιθανώς λεηλατηθεί, οι παραστάσεις καθώς και άλλα τελετουργικά αντικείμενα βρέθηκαν άθικτα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι παρόμοιες παραστάσεις μπορούν να βρεθούν σε τάφους της ίδιας περιόδου στην Ιταλία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου