Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Γίνε ένα από τα πορτραίτα της έκθεσης! Ο Κ.Κερεστετζής παρουσιάζει την " Ασκητική του βλέμματος"


Φυσιογνωμίες, βλέμματα, μορφές σε ζωγραφικά πορτραίτα… Όλα αυτά στην εποχή των selfie  θεωρούνται ξεπερασμένα;
Ο προβληματισμός αυτός κατατρέχει τον καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κερεστετζή, ο οποίος περιγράφει «Μας μαθαίνουν ότι δεν χρειάζεται να «βλέπεις» γιατί το κάνει για σένα πλέον το κινητό, δεν χρειάζεται να σχεδιάσεις, γιατί το κάνει το pc. Μπορεί αναλογικά να είναι πιστό το ίχνος της εικόνας με το πρόσωπό σου, σε αυτό που θα καταγράψει η κάμερα. Εγώ, όμως, δεν θα γνωρίζω απολύτως  τίποτα για το πρόσωπό σου!» 

Με την ζεστασιά του ανθρώπινου όντος και όχι της μηχανικής αποτύπωσης ο καλλιτέχνης, απόφοιτος της ΑΣΚΤ, μαθητής των  Χρόνη Μπότσογλου, Θανάση Εξαρχόπουλο και Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλο, παρουσιάζει  την έκθεση με τίτλο "Η Ασκητική του βλέμματος" από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τέχνης «Chalkos Gallery» στη Θεσσαλονίκη μια σειρά από πορτρέτα .Μάλιστα οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία για ένα μήνα να γίνουν τα μοντέλα του καλλιτέχνη που θα ποζάρουν εντός της γκαλερί και στη συνέχεια τα πορτραίτα τους θα εκτεθούν δίπλα στα ήδη αναρτημένα.

Λάδια, σχέδια και ακουαρέλες φανερώνουν, όχι την εμμονή με την πιστότητα της αναπαράστασης αλλά το πώς ο δημιουργός συναντά μέσα από την απτή πραγματικότητα που έχει μπροστά του, μια άλλη, εσωτερική πραγματικότητα:  του μοντέλου και τη δική του. Εν είδη αναδρομικής έκθεσης, «αναδύεται» η σχέση του ζωγράφου με το πορτρέτο από τα χρόνια της σπουδής στην Αθήνα, αργότερα στο περίφημο μουσείο Πράδο της Ισπανίας, στους δρόμους του Φαναρίου, αλλά και μέσα στα κελιά των μοναχών του Αγίου Όρους.
Οι μορφές που έχει συνάξει γύρω του ο Κερεστετζής, όσες συνάντησε τυχαία, όσες «θήρευσε» και όσες αγάπησε μέσα από την τέχνη του, αιωρούνται μεταξύ φυσικού και ζωγραφικού, θέτοντας ερωτήματα γύρω από τα ζητήματα του ορατού και του πνευματικού στην τέχνη.

Έως 19/1/2019
Ώρα εγκαινίων 
Ιουστινιανού 21 , Θεσσαλονίκη

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 
Τρίτη με Παρασκευή 11.00 με 15.00 και 18.00 με 21.00
Σάββατο 11.00 με 15.00
Κυριακή με Δευτέρα κλειστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου