Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Παρουσίαση του βιβλίου «Ανασκαφή» του Πέτρου Θέμελη


Το «εύληπτο εγχειρίδιο ανασκαφικής τεχνικής» όπως το περιγράφει ο ίδιος ο συγγραφέας, Πέτρος Θέμελης με τίτλο, «Ανασκαφή» θα παρουσιαστεί την προσεχή Τρίτη 15 Ιανουαρίου, από τις εκδόσεις Παπαζήση και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο καθηγητής Αρχαιομετρίας, πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα", πρώην υπουργός Πολιτισμού, Σταύρος Μπένος και ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάνος Βαλαβάνης.
Στόχος του εν λόγω βιβλίου είναι ο συγγραφέας να  υπογραμμίσει την ανάγκη επικράτησης και στη χώρα μας ενός ενιαίου συστήματος τεκμηρίωσης των ανασκαφικών δεδομένων, ενός ομοιόμορφου τρόπου τήρησης ημερολογιακών σημειώσεων από όλους τους ανασκαφείς στην Ελλάδα, εύκολου στη χρήση, αποτελεσματικού και δεκτικού μηχανογράφησης. Μεταξύ άλλων ο συγγραφέας επισημαίνει την αναγκαιότητα κατάλληλης εκπαίδευσης του προσωπικού, καθώς και την συνεργασία διαφορετικών κλάδων επιστημόνων, από τις θετικές επιστήμες έως τους αρχαιολόγους και τους συντηρητές. 
Ώρα έναρξης 6 μ.μ. 
αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ 
Σταδίου 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου