Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Πρώτες εκδόσεις του, το Νομπέλ Λογοτεχνίας και άλλα τεκμήρια στην έκθεση για τον σπουδαίο ποιητή μας



«Το σπουδαίο δεν είναι ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας, ονειροπολώντας μιαν «άλλη», αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή, όπως μας δόθηκε, την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη, όπου το καθετί που μπορούσε να γυρέψουμε πρέπει να υπάρχει.»


Χειρόγραφα και φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη, προσωπικά του αντικείμενα, έργα και αντικείμενα που ο ίδιος ο ποιητής ζωγράφισε και πρωτότυπα έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή εμπνέονται από την ποίησή του περιλαμβάνει η μεγάλη έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με τίτλο «Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια. Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία».

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν στο κοινό  αξιοσημείωτες πρώτες εκδόσεις του, το Νομπέλ Λογοτεχνίας που του απονεμήθηκε το 1963, έργα και αντικείμενα (κολοκύθες, βότσαλα, ένα ξύλινο ερμάριο κ.ά.), που ο ποιητής έχει ζωγραφίσει.

Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, στις 19.00.

Μετά τον «Κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική», που παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2016, το Τελλόγλειο Ίδρυμα συνεχίζει  τη σειρά των αφιερωμάτων του στους μεγάλους ποιητές.
.
Έως 1η Ιουνίου 2019. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου