Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Η πόλη πίσω από την πόλη : Μια βόλτα στην αστική Αθήνα προηγούμενων δεκαετιώνν, από τα 30' έως τα 70'



Οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου, ο δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net παρουσιάζουν μια ακόμη «περιπέτεια» στην πόλη, με οδηγό αυτή τη φορά τον συγγραφέα Γιώργο Κυριακόπουλο.
Οι αναφορές στην αστική Αθήνα του βιβλίου διηγημάτων «Η Τρισεγγονή της Αραπίνας» (εκδόσεις της Εστίας),  αποτελούν την αρχή για μια περιήγηση στα «σπλάχνα» της Αθήνας.
Ο συγγραφέας θα μας πάρει μαζί του σε μιά βόλτα από τα Χαυτεία μέχρι τον Ευαγγελισμό, προσπαθώντας να μας κάνει να δούμε την ζωή και τις συνήθειες του «καλού κόσμου» της πόλης από την τελευταία δεκαετία πριν τον Πόλεμο μέχρι την μετανάστευσή του εκτός των τειχών.
Περιπλανώμενοι στο «βουλεβάρτο» της Πανεπιστημίου και στο Κολωνάκι, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αυτόν τον αστικό κόσμο, πού δούλευε και πού ψώνιζε, πού διασκέδαζε και πού χαλάρωνε, πώς άλλαζε με την πάροδο των δεκαετιών, αλλά και πώς συνέθετε την ύπαρξή του με τον υπόλοιπο πληθυσμό της πόλης και, τέλος, πού έκρυβε κάποια από τα πολλά μυστικά του.
Και επειδή τα πιο πολλά από τα κτίρια όπου συνέβαιναν όλα αυτά δεν υπάρχουν ή έχουν αλλάξει δραματικά οι χρήσεις και οι προσόψεις τους, η βόλτα θα είναι και μια άσκηση φαντασίας, καμιά φορά σκληρής.
Διάρκεια διαδρομής: 2,5 ώρες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου