Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Παλιοί Αθηναίοι «αναγεννιόνται» με μια φωτοεξόρμηση από τα «αυλάκια» της μνήμης

Δαντέλες, καπελίνα, πλερέζες, γόβες…γυναίκες βγαλμένες λες από φθαρμένες καρτ ποστάλ. Εικόνες που μου ξυπνούν  την μνήμη της μυρωδιάς της πούδρας. Νιώθω λες και ξεφυλλίζω ένα λεύκωμα της παλιάς Αθήνας και αναδύονται φωτογραφικές μαρτυρίες των Αθηναίων πολλές δεκαετίες πίσω.


της Μαρίας Αλιμπέρτη

Καθώς τα μοντέλα της Δημιουργικής Φωτοεξόρμησης «Παλιά Αθήνα» παίρνουν πόζες, μια «βροχή» από κλικ των φωτογραφικών μηχανών ξεσπά. 
Οι φωτοφράκτες ανοιγοκλείνουν και «αιχμαλωτίζουν» στιγμές των εθελοντριών όλο νάζι να ξυπνούν τα αισθητικά πρότυπα του παρελθόντος. Ο Εθνικός Κήπος χθες «πλημμύρισε» κόσμο θυμίζοντας τις παλιές καλές του στιγμές, όταν αποτελούσε σημείο συνάθροισης αλλά και  ιδανικό τόπο για ρομαντικό  ραντεβού των Αθηναίων.

Πληθώρα όμορφων κυριών και κορασίδων φόρεσαν vintage κομμάτια που είχαν στην καρνταρόμπα τους και «προκαλούσαν» επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους που έμοιαζαν με πολύβουο μελίσσι να τις αποθανατίσουν. Δεν ήταν λίγοι και αυτοί που προσπαθούσαν να παγώσουν τον χρόνο με φωτογραφικές λήψεις χρησιμοποιώντας κινητό και tablet, ξεχωρίζοντας μεταξύ τους συμμετέχοντες και πιο μεγάλης ηλικίας.

Σίγουρα, οι καλές καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στην αθρόα συμμετοχή των εραστών της φωτογραφικήςΤέχνης.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη με αφορμή την περίοδο της Αποκριάς και αποτέλεσε ένα ταξίδι στον χρόνο με την αλληλόδραση και  την ενεργό συμμετοχή μοντέλων και φωτογράφων.


Η επιτυχία του εγχειρήματος με την μαζική συμμετοχή  καταδεικνύει την ευαισθησία των Αθηναίων  και την αγάπη τους για την πόλη που δεν είναι ένα τσιμεντένιο συνονθύλευμα όπως κάποιοι επιμένουν να την βλέπουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου