Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση «Η Μεγάλη Πρόκληση: 90 Χρόνια Φράγμα Μαραθώνα»


Με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που φέτος έχει ως θεματική «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή, το Ιστορικό Αρχείο της #ΕΥΔΑΠ με το Μουσείο της Λίμνης Μαραθώνα και το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, γιορτάζουν την ημέρα αυτή με ψηφιακή ξενάγηση της Έκθεσης «Η Μεγάλη Πρόκληση: 90 Χρόνια Φράγμα Μαραθώνα».

http://fragma.hellenic-cosmos.gr/tour.html


Με αφορμή τα 90 χρόνια (1929-2019) από τα εγκαίνια των σπουδαίων έργων κατασκευής του Φράγματος, καθώς και της τεχνητής Λίμνης του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ εξέθεσε για πρώτη φορά τεκμήρια από το Ιστορικό της Αρχείο.
 Μάλιστα, παρουσιάστηκε στο κοινό αδημοσίευτο υλικό στην έκθεση  που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Το εγχείρημα αποκάλυψε τις πολλές προκλήσεις που έκρυβε αυτό το μεγάλο έργο, στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου, μέσα από φωτογραφικό υλικό (σε έντυπη και ψηφιακή παρουσίαση), αρχιτεκτονικά Σχέδια και Χάρτες (σε έντυπη και ψηφιακή παρουσίαση),
εγγραφα τεκμήρια (Συμβάσεις, επιστολές και άλλα επίσημα έγγραφα, βιβλία), αντικείμενα, όπως εργαλεία χρήσης της κατασκευής και της καθημερινής ζωής του Φράγματος του Μαραθώνα στα τέλη της δεκαετίας 1920, τρισδιάστατη αναπαράσταση της κατασκευής του Φράγματος του Μαραθώνα και κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους της εποχής με πλάνα από τις φάσεις του εργοταξίου του Φράγματος του Μαραθώνα. Τα πλάνα είχαν γυριστεί με την τεχνική του βωβού κινηματογράφου, έχουν μονταριστεί για το σκοπό της έκθεσης και έχουν επενδυθεί ηχητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου