Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας από τους Δελφούς- Δράση για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

 




Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 έως 30 Μαΐου 2021, με τη δράση «Αναμνήσεις από τους Δελφούς – Memories from Delphi».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους φίλους και τις φίλες του μουσείου του αρχαιολογικού χώρου να ανακαλέσουν τις μνήμες των Δελφών και αναρτήσουν τα ενθυμήματα αυτά στη σχετική σελίδα-εκδήλωση στο facebook (DelphiCulture).

Για το 2021 ως θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων επιλλέχθηκε «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση». Με δεδομένο ότι μετά την πρωτοφανή κρίση λόγω της πανδημίας της COVID-19,  δέχθηκαν πλήγμα μεταξύ άλλων τομέων και τα μουσεία, τα οποία τώρα καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το κοινό και να επιβεβαιώσουν με αποφασιστικό τρόπο τον ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν για ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον. 

Στο πνεύμα αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος  θεωρεί ότι οι αναμνήσεις ενός ευτυχισμένου παρελθόντος αποτελούν το καλύτερο εφόδιο  για την πραγμάτωση ενός δημιουργικού μέλλοντος,  καλεί στην παρουσίαση των «δελφικών» στιγμών του κοινού , ως αναπόσπαστο μέρος της κοινής  συλλογικής εμπειρίας. 

Στόχος είναι μέσα από τη δράση να ανακτηθεί σταδιακά και να ενδυναμωθεί στην νέα αυτή περίοδο η σχέση όλων μας με τους Δελφούς…

 Περισσότερες οδηγίες για τη δράση μας θα δοθούν μέσω της σελίδας DelphiCulture στο facebook. 

Στις 18 Μαΐου 2021 η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου