Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η Χρυσή Άμαξα του Jean Renoir έρχεται στις ελληνικές αίσθουσες

«Μην σπαταλάς τη ζωή σου σε αυτό που λένε «αληθινή ζωή», ανήκεις σε μας… 
Που βρίσκεται η αλήθεια; Που τελειώνει το θέατρο και που αρχίζει η ζωή;
Ο μόνος τρόπος για να βρεις την ευτυχία είναι πάνω σε κάποια σκηνή...
Μέσα σε αυτές τις δύο ώρες που γίνεσαι κάποιος άλλος, ο αληθινός σου εαυτός.» Η NEW STAR παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα το αριστούργημα του JEAN RENOIR «Η ΧΡΥΣΗ ΑΜΑΞΑ»("Le carrosse d'or", 1952, ΗΠΑ), από τις 9 Οκτωβρίου. 
Ο μεγαλύτερος ανάμεσα σε όλους τους σκηνοθέτες, κατά τον Orson Welles, έγραψε το σενάριο μαζί με τον Jack Kirkland και σκηνοθέτησε την υπέροχη, πολύχρωμη κωμωδία εποχής με χορό και τραγούδι … επιφυλάσσει μια έντονα δραματική σκηνή στο τέλος.
Ένας Ιταλικός θίασος φτάνει σε μια μικρή Περουβιανή πόλη τον 18ο αιώνα. Ο επικεφαλής αριστοκράτης στην πόλη, ο αντιβασιλέας, έχει αποκτήσει μια υπέροχη χρυσή άμαξα από την Ευρώπη. Σχεδιάζει να την δώσει στην ερωμένη του, αλλά στη συνέχεια ερωτεύεται με την Καμίλα, πρωταγωνίστρια του θιάσου και την δίνει σε αυτήν.... Η Camilla,απολαμβάνοντας την υψηλή ζωή, του να είναι ερωμένη του αντιβασιλέα, ενώ έχει αγαπηθεί επίσης από τον αρχηγό του θιάσου και από το τοπικό αστέρι της ταυρομαχίας...Οι υπουργοί του αντιβασιλέα σοκαρισμένοι από την ασωτία του απειλούν να τον καθαιρέσουν. Η Camilla τελικά λύνει το πρόβλημα, με την επιστροφή του δώρου στον Επίσκοπο της Λίμα. Επιστρέφει στο θέατρο και η ταινία τελειώνει με μια μεγάλη γιορτή του θεάτρου...
Πρωταγωνιστές: Anna Magnani, Odoardo Spadaro, Duncan Lamont
Διευθυντής Ορχήστρας: Gino Marinuzzi Jr. Συμφωνική Ορχήστρα της Ρώμης
Μουσική: Antonio Vivaldi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου