Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο Μάρκος Δολόπικος εκθέτει "Μεγαλουπόλεις" στο Λονδίνο

Μνήμη, αναμνήσεις, παραστάσεις και εικόνες μέσα σε μεγαλουπόλεις. Μια φευγαλέα ματιά που όμως αφήνει βαθιά χαραγμένη, στο «σκληρό δίσκο» της μνήμης μας, την εικόνα που καταγράφουν τα μάτια μας.
Στην γκαλερί του Camera Café, θα κάνει το τέταρτο σταθμό της η έκθεση "Μεγαλουπόλεις" από τις 9 Δεκεμβρίου. Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Ο Μάρκος Δολόπικος θα φιλοξενείται σε ένα χώρο σημείο αναφοράς στο κέντρο του Λονδίνου, από όπου περνάνε καθημερινά εκατοντάδες καλλιτέχνες. Μετά την έκθεση στο Βερολίνο και το έμπειρο κοινό του, αυτή τη φορά τα έργα του θα παρουσιαστούν σε ένα κοινό το οποίο κατά κύριο λόγο θα αποτελείται από ανθρώπους της τέχνης. 
Πρόκειται για μία σειρά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε μεγαλουπόλεις, λίγο πριν ή μετά το ξημέρωμα. Άψυχα, καπνισμένα και μουντά κτίρια γίνονται πρωταγωνιστές ενός υποφαινόμενου δράματος, όπου το άσπρο, το μαύρο, το μέγεθος και ο κόκκος της φωτογραφίας γραπώνουν τη ματιά του θεατή. Το Δέος απέναντι στο δυναμικά όμορφο και αβυσσαλέο. Εδώ ο φακός "χορογραφεί" υποδηλούμενα βιώματα και σπάει τις αντιστάσεις του θεατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου