Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Οδύσσεια από την Κάρμεν Ρουγγέρη για μικρούς και μεγάλους

Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι.  Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι  αποκλεισμένος.  Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση.  Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει.  Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.
Το θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης μετατρέπεται καράβι για να ζωντανέψει  την «Οδύσσεια» του Ομήρου σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.
 Μικροί  και  μεγάλοι θα απολαύσουμε  ένα  καινούργιο  ανέβασμα,  το  έργο  τουμεγαλύτερου ποιητή όλων των αιώνων. Τον ποιητή που έζησε τον 8ο ΠΧ αιώνα και ύμνησε την Ιλιάδα πρώτα και ύστερα καταπιάστηκε με τα κατορθώματα του Οδυσσέα, του βασιλιά της Ιθάκης.   Πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα. Πως έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πως κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλύτωσε από τη Σκύλακαι Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ.  Συγκινημένοι, οι βασιλείς τωνΦαιάκων, τον στέλνουν με ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη.  Να, τώρα, ο Οδυσσέας μας στην όμορφηπατρίδα του
Η παράσταση έχει διαθέσιμους και αγγλικούς υπέρτιτλους, για τους φίλους μας από το εξωτερικό.  Θα προβάλλονται κατόπιν συνεννοήσεως.
Κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:30
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Καθημερινά, παραστάσεις για σχολεία στις 10:00,  
Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους:  
Δευτέρα – Παρασκευή 08:30-14:30
Τηλ: 215 550 8270,  210 34 18 579

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου