Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο aPolis της Κατερίνας Τζόβα

Η εικαστική αρτιότητα, η διακριτική συγκίνηση και το προσωπικό βίωμα στο σχήμα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ "ζυμώθηκαν" για να λειτουργήσουν σαν μια κιβωτό της μνήμης. Και η προσπάθεια αυτή επιβραβεύθηκε...
Το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.) για το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς δόθηκε στο A Polis της Κατερίνας Τζόβα, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.
  Το A Polis αναγάγει  στην σφαίρα της ποίησης το μεγάλο θέμα των χαμένων πατρίδων, μέσα από τη μνήμη και τη μοίρα των Ελλήνων που στερήθηκαν την Πόλη τους και μαζί μ' αυτήν τον κόσμο τους.
Υπόθεση: Ανάμεσα στις μετακινήσεις, κάπου παράπεσε η λήθη. Κανείς δεν ξεχνά την Πόλη. Αυτοί οι άνθρωποι που πέρασαν από τους πλακόστρωτους δρόμους της, έφεραν ως
την Ελλάδα αυτό που αργότερα ονομάστηκε «πολίτικη κουζίνα». Στις λιγοστές αποσκευές τους όμως, κουβαλούσαν κι άλλα. Μια ζωή που διατηρείται ακόμη μέσα από τη μνήμη. Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, που «επιστρέφει» από τη μνήμη μιας Πολίτισσας, παρακολουθώντας από απόσταση 41 ηθοποιούς και χορευτές να περνούν μέσα από την ιστορία, σα μια βόλτα στο άλλοτε κατάφυτο Taksim Park.




Πηγή φωτό:https://www.facebook.com/aPolisthemovie?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου