Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

La sindrome di Antonio - ταινία για την πλατωνική φιλοσοφία και την Ελλάδα

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σας προσκαλεί την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.30  στην avant-première της ταινίας «La sindrome di Antonio» του ιταλού σκηνοθέτη Claudio Rossi Massimi. Στην προβολή θα είναι παρών ο σκηνοθέτης και η παραγωγός της ταινίας  Lucia Macale (Imago Films).

Η ταινία La sindrome di Antonio του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Claudio Rossi Massimi αφηγείται το ταξίδι ενός νεαρού, του Αντόνιο, μαγεμένου από την πλατωνική φιλοσοφία, μέσα από υπέροχες τοποθεσίες της Ελλάδας που για εκείνον θα είναι πηγή σπουδαίων αποκαλύψεων.


Το έργο γυρίστηκε στην Ελλάδα, την Απουλία και την Ρώμη. Επίσης πρόκειται για την τελευταία ταινία στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο μεγάλος ηθοποιός Giorgio Albertazzi. Πράγματι η ταινία έχει αφιερωθεί στη μνήμη του. Δίπλα του ερμηνεύουν νέοι ηθοποιοί όπως οι Biagio Iacovelli και Queralt Badalamenti, αλλά και μεγάλα ονόματα του ιταλικού κινηματογράφου όπως οι Remo Girone και Antonio Catania.
Η ταινία παρουσιάστηκε στις 18 Οκτωβρίου 2016 σε αβάν πρεμιέρ στην Festa del Cinema di Roma (Γιορτή Κινηματογράφου Ρώμης)  για το τμήμα ΚΙΝΟ και κυκλοφόρησε στις αίθουσες της Ιταλίας από τις 17 Νοεμβρίου 2016.

 Ήταν μεταξύ των φιναλίστ στο Ariano International Film Festival κερδίζοντας ειδική μνεία για το σενάριο και τους διαλόγους.

Η ταινία θα προβληθεί στην ιταλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου