Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η οδήγηση είναι θέμα Πολιτισμού!


Πολιτισμός δεν είναι μόνο η παραγωγή Τέχνης αλλά κυρίως ο σεβασμός στην ζωή. Δυστυχώς παρά την τεχνολογική και ψηφιακή εξέλιξη, ανθρώπινες ζωές εξακολουθούν να χάνονται στην άσφαλτο. Οι ψυχροί αριθμοί δεν μπορούν να αποδώσουν τον πόνο συγγενών και φίλων των θυμάτων, αλλά καταδεικνύουν την ανθρώπινη αμέλεια, την έλλειψη οδηγικής παιδείας και της ανάλογης προσοχής που πρέπει να επιδεικνύουμε κατά την ώρα της οδήγησης. Σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε. παρά το γεγονός ότι οι θάνατοι στους δρόμους της  σημείωσαν πτώση 2% τον περασμένο χρόνο ακολουθώντας  αντίστοιχη μείωση του 2016  διαπιστώνεται μια αύξηση 1% του 2015.
Τα στοιχεία δεν είναι καθόλου ευοίωνα καθώς ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  να
μειωθούν οι θάνατοι κατά 50% τη δεκαετία μέχρι το 2020 μοιάζει τώρα ανέφικτος να πραγματοποιηθεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 χωρών Μελών, συγκεντρωτικά μείωσε τον αριθμό των θανάτων κατά 20% την περίοδο 2010-2017, αλλά υπολείπεται το 38% που χρειάζεται για να επιτευχθεί ο στόχος του 2020.
Πενιχρά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα για την Οδική Ασφάλεια σχετικά με τα τέσσερα τελευταία έτη  ο Antonio Avenoso, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, υπενθυμίζοντας: «Για τέσσερα κατά σειρά  σειρά έτη δεν έχουν ληφθεί νέα μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα των τροχαίων
θανάτων και τραυματισμών. Είναι ώρα για δράση, το ETSC περιμένει ανυπόμονα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει, με ένα σύνολο νομοθετικών ρυθμίσεων για την Οδική Ασφάλεια που αναμένεται από καιρό. Κάνουμε επίκληση για ασφαλέστερα πρότυπα για τα οχήματα όπως η προσαρμογή σε Automated Emergency Braking (ΑEB) και Intelligent Speed Assistance (ISA), καλύτερες υποδομές κανόνων ασφάλειας και ένα στιβαρό πλαίσιο για ασφαλή εφαρμογή αυτοματοποιημένης οδήγησης εντός εβδομάδων κ όχι μηνών. Είναι επίσης η στιγμή να δούμε ένα νέο μακροπρόθεσμο πλαίσιο για την επόμενη δεκαετία με μια ξεκάθαρη στρατηγική για τη μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων που χάνονται ή τραυματίζονται σοβαρά στους δρόμους μας, κάθε βδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου