Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων ξεναγεί το κοινό στο Δημαρχιακό Μέγαρο και την αρχειακή συλλογή των Πρακτικών του Δ. Σ. της Αθήνας


Ιστορία, αρχιτεκτονική, κοινωνική και πολιτική παραγωγή...Το Δημαρχείο της Αθήνας ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για τα προσεχή Σάββατα 12 και 19 Ιανουαρίου και μοιράζεται αρχειακές μαρτυρίες. Το κτίριο, τα γεγονότα με τα οποία συνδέεται και  η ζωή της πόλης... Οι επισκέπτες, λοιπόν, περιηγούνται στις αρχιτεκτονικές δομές του Δημαρχιακού Μεγάρου, τις μνημειακές τοιχογραφίες των Φ. Κόντογλου και Γ. Γουναρόπουλου, τη συλλογή μικρογλυπτικών ομοιωμάτων των Δημάρχων, σε βιτρώ, γλυπτά και ζωγραφικά έργα. Επίσης, ενημερώνονται για την ιστορικότητα του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ακόμη οι επισκέτες θα έχουν την ευαιρία να θαυμάσουν  χειρόγραφους τόμους από τον 19ο αιώνα, που μας μεταφέρουν με γραπτό λόγο, όσα διαδραματίστηκαν προφορικά στη διάρκεια των συνεδριάσεων, αλλά αποκαλύπτουν συγχρόνως τη διαδρομή μιας αρχειακής συλλογής, από τον εντοπισμό των τεκμηρίων, μέχρι την διαδικτυακή τους ανάρτηση, με έμφαση στο έργο της συντήρησης και στην αξία της πληροφορίας.

Ειδική ξενάγηση προσφέρεται και για τους μικρούς μας φίλους, που, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνουν ρόλους, ως “αρχιτέκτονες”, “καλλιτέχνες”, αλλά και ως «δημοτικοί σύμβουλοι»

Επιμέλεια-σχεδιασμός: Ζέττα Αντωνοπούλου. Παραγωγή: Ιστορικό Αρχείο δήμου Αθηναίων. Διερμηνεία: Βασιλική Σφήκα, Αναστάσιος Ουσταμπασίδης.
Επικοινωνία – Προβολή: Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων

Γλώσσα Διεξαγωγής: Στην εθνική γλώσσα του δημιουργού με ταυτόχρονη διερμηνεία στα αγγλικά και ρώσικα Ξενάγηση για παιδιά (8 – 12 ετών) και διαδραστικό πρόγραμμα: Σάββατο 10:00-11:30

Οργάνωση: Ιστορικό Αρχείο δήμου Αθηναίων, Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων

Ενότητα: Ανοιχτές Συλλογές
Για την κράτηση θέσης στέλνετε email (info@athens2018.gr) με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, την ημερομηνία, το πρόγραμμα ξενάγησης (ενηλίκων, παιδικό) και τον αριθμό ατόμων.

Δωρεάν και κατά προτεραιότητα, βάσει διαθεσιμότητας
Περισσότερες Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 3722010 (10:00 – 12:00)

 οδός Αθηνάς 63, πλ. Εθνικής Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου