Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Τα παιδιά της Ιθάκης μοιράζονται δημιουργίες και παιχνίδι: Κάλεσμα για δημιουργικό παιχνίδι!





Για την ψυχαγωγία των μικρών και την ηρεμία των μεγάλων ο Δήμος Ιθάκης με πρωτοβουλία της πολιτιστικής του επιτροπής δημιούργησε τη διαδικτυακή σελίδα «Φτιάχνουμε και παίζουμε» στο Facebook  που παρακινεί γονείς και παιδιά να περάσουν την ώρα τους στο σπίτι δημιουργικά. 

Σε αυτό το όμορφο εγχείρημα συμμετέχουν όλα τα παιδιά που ζουν στην Ιθάκη αναρτώντας καθημερινές δραστηριότητες. Στη προσπάθεια αυτή λαμβάνουν μέρος παιδιά που κάνουν διακοπές τα καλοκαίρια στην Ιθάκη και αγαπούν αυτό το νησί.

Με σύνθημα «Η Ιθάκη μας ενώνει και μας κάνει δημιουργικούς» κάθε μέρα υπάρχει και μια νέα δράση! Όλα τα παιδιά καλούνται μέχρι το βράδυ να ανεβάσουν στην σελίδα την συμμετοχή τους, ζωγραφιά, κατασκευή, φωτογραφία, βίντεο κ.ά..

 Στο τέλος κάθε εβδομάδας υπάρχει και διαγωνισμός με δώρα και εκπλήξεις!

Χαρακτηριστικό είναι ότι το προηγούμενο Σάββατο η σελίδα μας φιλοξένησε τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και με την βοήθεια του γράψαμε παραμύθια!

 Στόχος  είναι  εν καιρώ πανδημίας τα παιδιά να διατηρήσουν το κέφι τους και την επαφή μεταξύ τους και να αποκτήσουν μέσα από έναν δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο κίνητρα που θα τους φέρουν κοντά στα γράμματα και τις τέχνες. 


Η σελίδα "Φτιάχνουμε και παίζουμε" περιλαμβάνει:
Online Διαδραστικά παραμύθια
• Παιχνίδια και δραστηριότητες
• Διαγωνισμούς
• Κατασκευές
Online εκθέσεις έργων ζωγραφικής
• Δημιουργία Βίντεο
και άλλα πολλά!!!




Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα πατώντας ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου