Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ο κήπος του χαμένου θησαυρού: Δωρεάν summer camp με πυρήνα ένα αρχαίο μυστικό!


Τεχνολογία, κατασκευές, φίλοι, ανακαλύψεις…Δροσερό summer camp διοργανώνει το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν σε αποφοίτους της Στ’ Δημοτικού ή της Α’ Γυμνασίου και αρχίζει από τη Τετάρτη 8 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται  κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή με μια ξεχωριστή μονοήμερη περιπέτεια στον κήπο του Ιδρύματος, κάτω από τα πεύκα, ανάμεσα στις πρασιές, χωρίς να ενοχλούν τις αιωνόβιες χελώνες.

Στον κήπο του Ιδρύματος Ευγενίδου τα παιδιά θα ανακαλύψουν «ένα αρχαίο μυστικό που όμοιό του δεν υπάρχει. Πολλοί έχουν ψάξει, αλλά κανένας δεν κατάφερε να το βρει. Εμείς όμως έχουμε το πρώτο στοιχείο.

Οι προκλήσεις θα είναι πολλές: τα παιδιά θα λύσουν γρίφους, θα αποκρυπτογραφήσουν μηνύματα, θα πρέπει να νικήσουν τον αρχαίο φύλακα του μυστικού! Οπλισμένοι με τη γνώση της κρυπτογραφίας, με κατασκευές Origami, Lego και ειδικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα, θα αρχίσουν το κυνήγι του θησαυρού.
Α! Και κάτι ακόμα! Η περιπέτειά  γίνεται ταινία μέσω stop-motion και green screen.
Γιατί οι μεγάλες ανακαλύψεις… μένουν στην Ιστορία!»

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής:
Τετάρτη 8 Ιουλίου 9:30 – 16:00
Πέμπτη 9 Ιουλίου 9:30 – 16:00
Παρασκευή 10 Ιουλίου 9:30 – 16:00
Τετάρτη 15 Ιουλίου 9:30 – 16:00
Πέμπτη 16 Ιουλίου 9:30 – 16:00
Παρασκευή 17 Ιουλίου 9:30 – 16:00
Τετάρτη 22 Ιουλίου 9:30 – 16:00
Πέμπτη 23 Ιουλίου 9:30 – 16:00
Παρασκευή 24 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλέφωνα 210 9469 662 ή 210 9469 663, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 16:00, και η συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες συμμετοχής:
·         Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε ανοιχτό χώρο (αυλή), στον οποίο θα τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των παιδιών, ενώ θα πραγματοποιείται συχνή χρήση αντισηπτικού και πλύσιμο χεριών.
·         Οι γονείς θα πρέπει να έχουν εκ των προτέρων προετοιμάσει τα παιδιά τους για την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων κατά την διάρκεια του προγράμματος.
·         Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος και η αποχώρηση θα γίνεται τμηματικά.
·         Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν ελαφριά και άνετα ρούχα, καπέλο και αθλητικά παπούτσια ή σανδάλια.
·         Οι γονείς παρακαλούνται να έχουν φροντίσει ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα ελαφρύ γεύμα, το οποίο θα καταναλωθεί στο αντίστοιχο διάλειμμα, και το δικό τους ατομικό παγούρι με νερό.
·         Στον χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου λειτουργεί κυλικείο.
·         Το Ίδρυμα Ευγενίδου έχει φροντίσει ώστε κάθε παιδί να κάθεται σε δικό του τραπέζι με το δικό του σετ γραφικής ύλης και ατομικά εξαρτήματα.
·         Το Ίδρυμα Ευγενίδου τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του.
·         Καθότι τα εργαστήρια διεξάγονται σε εξωτερικό χώρο, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τυχόν αλλεργίες (π.χ. πεύκα, γάτες).
·         Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων (π.χ. βροχή, καύσωνας) τα εργαστήρια θα μεταφερθούν στο εσωτερικό περιστύλιο του Ιδρύματος.
·         Εδώ μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό κατάλογο των μέτρων ασφαλείας που τηρεί το Ίδρυμα Ευγενίδου.

To Ίδρυμα Ευγενίδου δημιούργησε το UTech Lab με την συνεργασία και την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου