Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Μοιραστείτε σχολικές αναμνήσεις- Διαδικτυακή δράση του Μουσείου του Ιονίου Πανεπιστημίου

 


 Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου στη διαδικτυακή δράση «Σχεδιάζουμε μαζί το Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας»!

«Στείλτε μας μια φωτογραφία με ένα αγαπημένο σας αντικείμενο από τα σχολικά σας χρόνια μαζί με μια σύντομη ιστορία να το συνοδεύει κι εμείς θα το δημοσιεύσουμε!» αναφέρεται στην ανακοίνωση προς το κοινό .


Μέσω της αλλεπίδρασης με τους φίλους του μουσείου στόχος είναι η ανανέωση και η επανέκθεση της μόνιμης συλλογής που παρουσιάζεται στο παλαιό σχολείο Σκριπερού.

 Το σκεπτικό των διαχιεριστών του Πανεπιστημιακού Μουσείου κινείται στην κατεύθυνση της ενεργής συμμετοχής και εμπλοκής της τοπικής κοινωνίας στη λειτουργία του: Να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η νέα μόνιμη έκθεση στο Σχολικό Μουσείο, το οποίο αποτελεί μια εκ των τριών συλλογών του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επιλέξουν ένα αντικείμενο από τα μαθητικά τους χρόνια με το οποίο συνδέονται, στη συνέχεια να το φωτογραφήσουν και να διατυπώσουν μια σύντομη αφήγηση σχετικά με αυτό ή με την μαθητική τους ζωή γενικότερα και να στείλουν το υλικό που δημιούργησαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση museum@ionio.gr. Οι φωτογραφίες και οι αφηγήσεις θα δημοσιευτούν στα κοινωνικά δίκτυα του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου.

Χάρη στη εμπλοκή του κόσμου τόσο με τη προσφορά φωτογραφικών ντοκουμέντων από  τεκμήρια όσο και με ιστορίες, εκτιμάται ότι θαα δημιουργηθεί μια εικονική συλλογή η οποία θα αξιοποιηθεί και στον φυσικό χώρο όταν το επιτρέψουν πάλι οι συνθήκες!

Κοινωνικά δίκτυα
Facebook και Instagram
@ionianuniversitymuseum

Ηλεκτρονική διεύθυνση
museum@ionio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου