Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Το «τσίμπημα» της Τέχνης προσφέρει ανοσία: Mουσείο στην Ιταλία «φιλοξενεί» εμβολιαστικό κέντρο

 




Λένε ότι  η Τέχνη θεραπεύει, τώρα συμβάλλει και στην πρόληψη.... Αυτό προσπαθούν να μας πείσουν με την  ασυνήθιστη συνεργασία  ένα μουσείο και οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Ιταλία  διοργανώνοντας εμβολιασμούς εντός του μουσειακού χώρου.

Οι εμβολιαζόμενοι λαμβάνουν δόσεις των εμβολίων για να προστατευτούν από τον SARS-CoV-2 αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνουν έργα τέχνης.

Για τον σκοπό της ενθάρρυνσης των πολιτών να λάβουν μέρος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα επιλέχθηκαν ορισμένα έργα τέχνης από τη συλλογή του μουσείου, ενώ προσμέτρησε και το τεράστιο αστικό πάρκο, που το ίδιο συνιστά ένα Βοτανικό Μουσείο, σε μια «εξίσωση» με συντελεστές τον πολιτισμό, την υγείας και την ευημερία, σύμφωνα με τον Σιλβέν Μπελανζέ, διευθυντής του μουσείου.




Συγκεκριμένα, το εμβολιαστικό κέντρο φιλοξενείται σε ένα από τα 17 κτίρια που βρίσκονται στο Πάρκο Capodimonte και μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.200 εμβολιασμούς την ημέρα μέσω των επτά χώρων εμβολιασμού.

Παράλληλα, οι εμπνευστές του εγχειρήματος στέλνουν ένα μήνυμα κατά την Μαρία Κορβίνο, επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Νάπολης καθώς το κέντρο εμβολιασμού εδώ  είναι στο Βασιλικό Μουσείο του Capodimonte


 

O εμβολιασζόμενος περπατά μέσα στο πράσινο, και νιώθει  την ελευθερία και τη φύση, λαμβάνοντας το μήνυμα ότι αν θέλουμε να είμαστε ξανά ελεύθεροι, πρέπει να εμβολιαστούμε ». Η προσπάθεια αυτή εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στον εμβολιασμό  των Ιταλών πολιτών που δοκιμάστηκαν κατά την πανδημία,  καθώς η συμβολική αξία της τέχνης και της φύσης μπορεί να προσφέρει καλύτερη ελπίδα στο μέλλον.



Οι εμβολιαζόμενοι εξερχόμενοι από την αίθουσα του εμβολιασμού μπορούν να πάρουν μια βαθιά ανάσα  και δύναμη από τη Τέχνη. Εκεί  διατίθεται μια αίθουσα  με μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής από τη συλλογή Capodimonte και τα τραγούδια των πουλιών, η παλαιότερη μουσική στον κόσμο, ηχογραφημένα στο δάσος την αυγή, που δίνουν γαλήνη γαλήνη, υγεία και ομορφιά, όπως εξηγεί ο διευθυντής του μουσείου που εύχεται οι εμβολιαζόμενοι «να μολυνθούν μόνο από την ομορφιά της Τένχης».



Μάλιστα το μουσείο θα προσφέρει εισιτήρια μισής τιμής, στα 5 ευρώ, για εμβολιασμένους ανθρώπους που παρουσιάζουν το πιστοποιητικό Pheasant, μια προσφορά που ισχύει για ένα έτος.


Πηγή : https://gr.euronews.com/http://www.museocapodimonte.beniculturali.it/

https://libreriamo.it/

https://www.facebook.com/museodicapodimonte

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου