Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Σημειώσεις πίσω από ένα παράθυρο: Μια φωτογραφική έκθεση που αντανακλά την εποχή της πανδημίας

 



Πως επικοινωνούμε με την πόλη; Πως αντιλαμβανόμαστε τον δημόσιο χώρο; Πόσο άλλαξε η σχέση μας με το αστικό περιβάλλον τα δυο χρόνια πανδημίας και περιορισμών; Η αίθουσα τέχνης «έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου», παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Απόλλωνα Γλύκα με τίτλο INHALE  "notes from behind a window".  

 


Ο καλλιτέχνης έχει μια ιδιαίτερη καθηλωμένη οπτική, όπως αυτή διαμορφώθηκε το διάστημα των δύο τελευταίων ετών. Φωτογραφίες από την περίοδο του εγκλεισμού που αποθανάτισε ο καλλιτέχνης από τα στενά όρια του σπιτιού του απεικονίζουν αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, κεραίες και άλλες συσκευές επικοινωνίας, που υπονοούν την ανθρώπινη παρουσία και την ανάγκη του ανθρώπου να διατηρήσει μια επαφή με την εξωτερική πραγματικότητα. Οι μεταλλικές κατασκευές αντανακλούν λεπτομέρειες που βρίσκονται στα φωτογραφικά κολάζ και μαζί συνθέτουν μια εγκατάσταση, όπου η υλικότητα και η χρηστικότητα αντιστρέφονται δημιουργώντας μια αίσθηση αυτονομίας και παράξενης οικειότητας. Ο Απόλλωνας Γλύκας είναι εικαστικός καλλιτέχνης με έδρα την Αθήνα.
Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2005-2012) και της Ακαδημίας
Leica του τμήματος δημιουργικής φωτογραφίας (2000-2003). Συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά και δημιουργικά γραφεία υλοποιώντας εγκαταστάσεις και εικαστικές κατασκευές και εργάζεται ως φωτογράφος από το 2000. Παράλληλα διδάσκει σχέδιο και ζωγραφική από το 2010. Είναι μέλος του Εικαστικού επιμελητήριου.
 

Έναρξη: Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, 16:00 - 21:00
Διάρκεια έως 9 Απριλίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου