Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Διαγωνισμός Museums in Short: Ποιες είναι οι Ελληνικές συμμετοχές και πως θα τις στηρίξετε




 Mε όραμα την γνωστοποίηση και διάδοση πληροφοριών για τη πολιτιστική κληρονομιά που διαφυλάτουν τα μουσεία, ο διαγωνισμός  "Museums in Short" καθιστά προσβάσιμα βίντεο μικρής διάρκειας που υλοποιούνται από ή για μουσεία.  Από το 2012, σε ετήσια βάση παρέχεται δωρεάν  η πλατφόρμα, στην οποία οι δημιουργοί μπορούν να αναρτήσουν σύντομα βίντεο από όλο τον κόσμο των μουσείων. Φέτος στον διεθνή διαγωνισμό συμμετέχουν τρεις πολιτιστικοί οργανισμοί από την Ελλάδα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας με το Παλάτι των Δεσποτών στον Μυστρά και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου.

 

 

Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών βοηθά τους πολιτιστικούς χώρους να αναδείξουν το έργο τους. Τα καλύτερα βίντεο επιβραβεύονται με ένα συμβολικό βραβείο. Ο νικητής καλείται να παρουσιάσει το επίτευγμά του στην ετήσια εκδήλωση Best in Heritage IMAGINES, το παγκόσμιο συνέδριο που παρουσιάζει βραβευμένα έργα μουσείων, πολιτιστικής κληρονομιάς και συντήρησης. Στην 9η έκδοσης του Museums in Short, υποβλήθηκαν βίντεο που παρουσιάζουν εκθέσεις, προβάλλουν γενικά το έργο των μουσείων και παρουσιάζουν αφηγήσεις.

Το Museums in Short προωθείται από το musil - Μουσείο Βιομηχανίας και Εργασίας, σε συνεργασία με την EMA - Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσείων, το Φόρουμ Σλαβικών Πολιτισμών και την LABA - Libera Accademia di Belle Arti.

 

Για να ψηφίσετε κάτω από το video:

1. Πατάτε Vote for this video

2. Συμπληρώνετε το email σας

3. Λαμβάνετε άμεσα ένα email με σκοπό την επιβεβαίωση της ψήφου σας

4. Πατάτε Click here to complete your vote! και ολοκληρώθηκε η διαδικασία

 

Εάν επιθυμείτε να στηρίξετε και τις τρεις Ελληνικές συμμετοχές θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τρία διαφορετικά emails.

 

 

Ελληνικές συμμετοχές

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό  με το βίντεο»60 years Archaeological Museum of Thessaloniki. Short stories, important moments»

Δείτε το βίντεο

https://www.museumsinshort.eu/.../dettaglio_video_2022...

 

 

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας  συμμετέχει στην κατηγορία Exhibits με την ταινία μικρού μήκους «Το Παλάτι των Δεσποτών στον Αρχαιολογικό Χώρο Μυστρά».

Στο παρακάτω Link μπορείτε να δείτε την ταινία

https://www.museumsinshort.eu/.../dettaglio_video_2022...

 

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους διαγωνίζεται με την ταινία «Chalcidice. Touch the Past, feel the Future»για το βραβείο κοινού.

Μπορείτε να δείτε και να ψηφίσετε την ταινία εδώ:

https://www.museumsinshort.eu/.../dettaglio_video_2022...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου