Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025

Το Αχίλλειον της Κέρκυρας ξαναζωντανεύει: Ψηφιακές εγκαταστάσεις φέρνουν την ιστορία στους κήπους

 




Μια νέα εποχή  έρχεται για το εμβληματικό ανάκτορο της γνωστής μας ως πριγκίπισσας Σίσσυ, με διαδραστικές εμπειρίες και αφηγήσεις που αγγίζουν την ψυχή του επισκέπτη. Το Αχίλλειον της Κέρκυρας ανανεώνεται με τη Τεχνολογία δεν είναι μόνο ένα παλάτι γεμάτο μνήμη και μεγαλείο,είναι ένα ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο!

Στο χωριό Γαστούρι, δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας, στέκει το Αχίλλειον – ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα για την Αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας. Αργότερα, το παλάτι πέρασε στα χέρια του Κάιζερ Γουλιέλμου Β΄, αποκτώντας νέα πολιτική και ιστορική σημασία.


 Ψηφιακές εγκαταστάσεις: Η ιστορία ζωντανεύει στους κήπους του Αχίλλειου

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, εγκαινιάζει μια σειρά από ψηφιακές εγκαταστάσεις που μεταμορφώνουν την εμπειρία του επισκέπτη. Τρεις διαδραστικοί σταθμοί, μία τριγωνική οθόνη και μία πολυγωνική κατασκευή φιλοξενούν πέντε υψηλής ποιότητας βιντεοπαραγωγές που αφηγούνται την ιστορία του Αχίλλειου, την κατασκευή του και τους δημιουργούς του.


 Από τη Σίσσυ στον Κάιζερ: Μια αφήγηση γεμάτη εποχές και συναισθήματα

Οι θεματικές παραγωγές ταξιδεύουν τον επισκέπτη από την ρομαντική εποχή της Σίσσυ – που έχτισε το Αχίλλειον ως προσωπικό της καταφύγιο – έως την περίοδο του Κάιζερ Γουλιέλμου Β΄, ο οποίος το μετέτρεψε σε σύμβολο ισχύος. Η αρχιτεκτονική, οι τοιχογραφίες, τα έπιπλα και τα αγάλματα του ανακτόρου αποκτούν νέα ζωή μέσα από την τεχνολογία.


 Γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί δίνουν φωνή στην ιστορία

Οι αφηγήσεις αποκτούν βάθος και συναισθηματική ένταση χάρη στη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων ηθοποιών όπως είναι ο Νίκος Κουρής, η Κόρα Καρβούνη, η Αφροδίτη Δορίτη και η Βίκυ Παπαδοπούλου. Η παρουσία τους προσδίδει θεατρικότητα και αυθεντικότητα στην εμπειρία.


 Το Αχίλλειον ως σύγχρονος χώρος πολιτισμού και γνώσης

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και την πλήρη επαναλειτουργία του μουσείου, οι ψηφιακές εγκαταστάσεις προσφέρουν εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία, προσελκύοντας τόσο Έλληνες όσο και διεθνείς επισκέπτες. Το Αχίλλειον δεν είναι πλέον μόνο ένα ιστορικό μνημείο – είναι ένας ζωντανός χώρος ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου