Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ξενάγηση από την Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Στις απέραντες θάλασσας θα μας ταξιδέψει με το μοναδικό της τρόπο η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Μαρίνα Λαμπράκη -Πλάκα. Συγκεκριμένα, θα μας ξεναγήσει το  προσεχές Σάββατο 8 Απριλίου στην έκθεση «Παρά θιν’αλός: Θαλασσινά θέματα στη νεοελληνική ζωγραφική. Από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη.» που πραγματοποιείται στο ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη
Θα μας μιλήσει για τους εβδομήντα τέσσερις πολύτιμοι πίνακες της νεοελληνικής ζωγραφικής ολοκληρώνουν αυτή τη θεματική έκθεση με τα αντιπροσωπευτικά έργα των Κωνσταντίνου Βολανάκη, Βασίλειου Χατζή, Ιωάννη Αλταμούρα, Κωνσταντίνου Μαλέα, Νικόλαου Λύτρα, Κωνσταντίνου Παρθένη, Μιχάλη Οικονόμου, Νίκου Χατζηκυριάκου–Γκίκα, Γεράσιμου Στέρη, Σπύρου Παπαλουκά, Θάνου Τσίγκου, Πάρι Πρέκα, Παναγιώτη Τέτση, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Κώστα Τσόκλη, Βασίλη Θεοχαράκη, Μαρίας Φιλοπούλου, Γιάννη Αδαμάκου, Θανάση Μακρή και Μιχάλη Μαδένη μεταξύ των άλλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  τα έργα προέρχονται από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη, του Υπουργείου Πολιτισμού, της συλλογής Σωτήρη Φέλιου και του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Ώρα 11π.μ.
Είσδος 8 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου