Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

En amour : Βυθιστείτε στον κόσμο του Έρωτα με μια καλλιτεχνική εγκατάσταση






Πώς θα μπορούσε να είναι ο έρωτας σε έναν υπερτεχνολογικό κόσμο; Σηματοδοτεί η ψηφιακή τεχνολογία το τέλος των ανθρώπινων σχέσεων; Όχι απαραίτητα, σύμφωνα με τους καλλιτέχνες Claire Bardainne και Adrien Mondot. Η τεχνολογία μπορεί ακόμη και να κάνει την εμπειρία πιο όμορφη και ασυνήθιστη και να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά...Mοναδική, διαδραστική και καθηλωτική εμπειρία προσφέρει η εγκατάσταση En amour, που  παρουσιάζεται στη Φιλαρμονική.


.

Οι δύο καλλιτέχνες αποκαλύπτουν το "En amour",  έως τις 25 Αυγούστου 2024, αυτό το πρωτότυπο και περίεργο έργο  που βυθίζει τους επισκέπτες σε μια σε διαρκή δημιουργία: κάθε θεατής γίνεται ηθοποιός και συνδέεται με τους άλλους σε έναν ονειρικό και ποιητικό χορό. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας συμβάλλει σε ένα έργο που εξυμνεί την αγάπη σε όλες τις μορφές της, χαρούμενη και θλιβερή. 
Οι συμμετεχοντες εισέρχονται στον ψηφιακό χώρο, περιπλανούνται ανάμεσα στις εικόνες και στη μουσική και παρακολουθούν τις κινήσεις στο πάτωμα και τους τοίχους που δημιουργεί το σώμα τους- την αυτοσχέδια χορογραφία που λαμβάνει χώρα σε αυτό το δωμάτιο. Οι επισκέπτες μεταμορφώνονται σε ένα πρωτότυπο μπαλέτο, εναρμονίζοντας τα βήματα και τους ρυθμούς τους με εκείνους των γειτόνων τους. Τα σώματα χορεύουν και συνομιλούν χωρίς να ανταλλάσσουν ούτε μια λέξη. Σε αυτόν τον διαδραστικό χώρο δημιουργούνται εφήμεροι δεσμοί, αλλά ισχυροί στο συναίσθημα, στο μοίρασμα... Και ίσως στον έρωτα.


Πηγή: sortiraparis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου