Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αξέχαστος Μήνας ...στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πενία τέχνας κατεργάζεται... Το «Ελληνικό παράδειγµα» στην κωµωδία έκπληξη! Στο ψαροχώρι Τickle Head του Καναδά, οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν αποµείνει αναπολούν τις παλιές, καλές µέρες µε νοσταλγία. Η κατάρρευση της τοπικής ιχθυο-βιοµηχανίας έχει δηµιουργήσει συνθήκες οικονοµικής ανέχειας, και η ουρά για το επίδοµα ανεργίας δεν παύει να µεγαλώνει µέρα µε τη µέρα… κάτι που έχει πληγώσει τον εγωισµό και την περηφάνεια των κατοίκων. 
Η νέα ταινία του Don McKellar "Ο Αξέχαστος Μήνας" βγαίνει στους κινηµατογράφους 25 Σεπτεµβρίου από την ΝΕΟ Films.  Η κρίση τελικά αγγίζει βαθιά τον Μόρεϊ (ο χαρισµατικός Brendan Gleeson), όταν η γυναίκα του αποφασίζει να τον εγκαταλείψει έχοντας βρει δουλειά στην πόλη. Με τον δήµαρχο να φεύγει κρυφά µέσα στη νύχτα, ο Μόρεϊ αναλαµβάνει την δηµαρχία, και κατι αρχίζει να λαµπυρίζει στον ορίζοντα του ειδυλλιακού χωριού.
 Γυρισµένο στο γραφικότατο Νewfoundland του Καναδά, "Ο Αξέχαστος Μήνας" έκανε την παγκόσµια του πρεµιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Τορόντο το 2013 όπου χειροκροτήθηκε θερµά από το ενθουσιώδες κοινό.   Στα Καναδικά «Όσκαρ», τα κινηµατογραφικά βραβεία Canadian Screen Awards του 2014, βραβεύτηκε µε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου (Gordon Pinsent) και ήταν υποψήφιο για τα βραβεία: - Καλύτερης Ταινίας  - Α’ Ανδρικού Ρόλου (Brendan Gleeson) - Καλύτερου Διασκευασµένου Σεναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου