Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Μια ακόμη διάκριση για τη ταινία "Κοινός Παρανομαστής" στο Φεστιβάλ του Λονδίνου

Νέες διακρίσεις για τη ταινία "Κοινός Παρανομαστής" του Σωτήρη Τσαφούλια στο Φεστιβάλ του Λονδίνου. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πήρε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού και ο Αντώνης Μιτζέλος το βραβείο καλύτερης μουσικής.
Η ταινία είχε διακριθεί τον περασμένο Σεπτεμβρίου με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Χρυσή Αφροδίτη) στο 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου. Επίσης η ταινία διακρίθηκε και στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου "ΓΕΦΥΡΕΣ", καθώς έλαβε συνολικά  πέντε βραβεία: Α'Ανδρικού Ρόλου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ), Μουσικής (ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ), Σεναρίου (ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΑΦΟΥΛΙΑΣ), ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ και καλύτερης ταινίας ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ.  Σήμερα η ταινία κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης,  ενώ θα ακολουθήσουν άλλες τρεις προβολές στο Μανχάταν στις 24,25 και 26 Οκτωβρίου.
Μια ταινία που συνδυάζει κωμωδία και δράμα: Η διαφορετικότητα των ανθρώπων έγκειται στο ότι όλοι μας, είμαστε πολυδιάστατοι, ή στο ότι εξ’ίδίων κρίνουμε τα αλλότρια? Τέσσερις άνδρες βρίσκονται σε ένα καφενείο και η κουβέντα για τον αιώνιο πόλεμο των δύο φύλλων ξεκινά.
Για τον Κυρ Πλάτωνα (ιδιοκτήτη του καφενείου:Αντώνης Αντωνίου) η γυναίκα αντιπροσωπεύει ότι πιο ιερό. Είναι η κόρη του.
Για τον Δημήτρη (Ρένος Χαραλαμπίδης) η γυναίκα αντιπροσωπεύει το εισιτήριο για μια ήσυχη και όμορφη ζωή. Το αποκούμπι του. Είναι η
αρραβωνιαστικιά του.
Για τον Αλέξανδρο (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) η γυναίκα αντιπροσωπεύει ότι πιο ποιητικό. Τον απόλυτο έρωτα. Είναι η γυναίκα με την οποία συνομιλεί μέσω διαδικτύου και έχει πάει για να τη γνωρίσει από κοντά.
Για τον Νίκο (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) όλες οι γυναίκες είναι πόρνες. Και αυτός έχει πάει εκεί για να εξηγηθεί με τη κοπέλα του που ανακάλυψε πως παντρεύεται.
Καθώς η κουβέντα τους εξελίσσεται φαίνεται όλοι τους να τα γνωρίζουν όλα, εκτός από αυτό που τους συνδέει. Εκτός από τον Κοινό τους Παρονομαστή.
Παίζουν ακόμη : ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ,ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΛΑΤΣΙΟΣ, ΛΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΚΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΡΓΕΤΗ, ΜΙΧΑΕΛΑ ΝΕΤΗ, ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΣΕΜΗΣ.
Το τραγούδι της ταινίας ερμηνεύει η Μελίνα Ασλανίδου. 
Η πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου από την Feelgood.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου