Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Εικαστικό φόρος τιμής στη διάσημη Ελληνίδα της τέχνης και του πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη

ζωγράφος Julia Guerrero αποτίει  εικαστικό φόρος τιμής στη διάσημη Ελληνίδα της τέχνης και του πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη
Με αφορμή τα 20 χρόνια που συμπληρώνονται από το θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας πραγματοποιείται έκθεση στην Enigma Gallery στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 263), υπό την φροντίδα της  γκαλερίστας Έλενας Χειρδάρη.
​Η Julia Guerrero, μιλώντας για το έργο της, επισημαίνει τα εξής: "Παρουσιάζω μία μεγάλη ενότητα καινούριων έργων(...) επιχείρησα να ερμηνεύσω τη δεινότητα του ιερού τέρατος του πολιτισμού, της αξεπέραστης Μελίνας Μερκούρη. Μέσω του χρώματος, επιχειρώ να προσεγγίσω τη γυναικεία υπόσταση της Μελίνας, να προβάλλω τον ισχυρό της χαρακτήρα επιδιώκοντας, τέλος, στη συναισθηματική αφύπνιση του θεατή. Τα ενδύματα που αποτελούν φυσική συνέχεια των πορτρέτων της Μελίνας, είναι δημιουργίες από συμβολικά στοιχεία και μοτίβα που εμπνεύστηκα από τη λατινοαμερικανική τέχνη του Britto, τον Edgard Negret (Βραζιλία, Κολομβία) και τον Αλέξη Ακριθάκη (Ελλάδα). H αντιπαράθεση μεταξύ ψυχρών και θερμών τόνων διασπά τις χρωματικές ενότητες σε σχεδιαστικές, χρωματικές κηλίδες. Επίσης, στις μεγάλες εγκαταστάσεις προεκτείνομαι εκτός του ζωγραφικού πλαισίου και δημιουργώ ένα ενεργειακό πεδίο, με στοιχεία από τη γεωμετρία, τα μαθηματικά και την ιστορία, με απώτερο στόχο τη μετουσίωση της πραγματικότητας στο άπειρο.
Η Guerrero χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνοτροπίες όπως κολάζ, ξύλο και πλεξιγκλάς, δημιουργεί εγκαταστάσεις, ενδύματα, και πίνακες πάνω σε καμβά.
Έως τις 25 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου