Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Όταν ο Χορός σώζει την Ψυχή!

Κόσμος δίπλα στις γραμμές του τραίνου, δεν περιμένουν την αμαξοστοιχία αλλά να αρχίσει το Festival of Arts: Η Σωτηρία της Ψυχής. Οι φωνές τους θυμίζουν χαρούμενο μελίσσι καθώς εισέρχονται και πλημμυρίζουν το Life n Art Theater, την πρώτη κι όλας μέρα του φεστιβάλ. Κάποιοι κάθονται στα σκαλιά προσμένοντας υπομονετικά να αρχίσει η παράσταση της ομάδας ΧΟΡΟΑΚΤΙΣ της σχολής  Α.ΚΩΣΤΑΚΗ - Α.ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ , "Τέχνη: Σωτηρία της Ψυχής".

Το κοινό προσμένει υπομονετικά. Μικροί και μεγάλοι χορευτές, 25 στο σύνολο τους, βγαίνουν
στην σκηνή  για να μας ταξιδέψουν στον χρόνο. Η παράσταση μας γυρίζει στην Αθήνα του Μεσοπολέμου, μια κυρία, μητέρα μιας κόρης, υποδέχεται στο σαλόνι της κόσμο. Χορεύει και διασκεδάζει με την ψυχή της. Ωστόσο, μια  ψυχική διαταραχή την απομονώνει από το κοινωνικό περιβάλλον και απομακρύνει από το παιδί  της. Θα αναζητήσει διέξοδο στην τέχνη της Ορχηστρικής. 
Στο δεύτερο μέρος της παράστασης η κόρη δικαιώνει τα όνειρα της μητέρα της, μέσα από την δουλειά της στο θέατρο. Θα αγωνιστεί για να μην πάρει τον ίδιο δρόμο.
Ερμηνεύονται από ταγκό, καν καν έως μοντέρνους χορούς σε μια παράσταση με συνοχή χωρίς αφηρημένους  παροξυσμούς που παραπλανούν τον θεατή.

 Οι εκκολαπτόμενες συγχρονίζονται υπέροχα, ενώ η Αλίκη Μαυροειδή στον ρόλο της ηρωίδας γοήτευσε με την χάρη της. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η μουσική επένδυση καθώς περιελάμβανε ζωντανό μέρος ερμηνεία αγαπημένων τραγουδιών, συνοδεία πιάνου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου