Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μάθε πως θα γυρίσεις μια ταινία- σεμινάριο στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 
Σεμινάριο Σεναρίου, Σκηνοθεσίας και Κινηματογραφικής Υποκριτικής  πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (Πειραιώς 206) . Το σεμινάριο θα καταλήξει σε γύρισμα ταινίας μικρού μήκους. Οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της οπτικοακουστικής αφήγησης και τον τρόπο που λέγεται μια ιστορία με εικόνες και ήχους. Θα μάθουν να μετατρέπουν μια ιδέα σε ένα ολοκληρωμένο σενάριο και θα ανακαλύψουν τον τρόπο να το ντεκουπάρουν και προσεγγίζουν σκηνοθετικά. Ένα σενάριο για ταινία ολιγόλεπτη (έως 5 λεπτά) θα γυριστεί από τους συμμετέχοντες στο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε ένα εξωτερικό χώρο.
Στόχος του εντατικού κυρίως πρακτικού κινηματογραφικού σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για τα εκφραστικά μέσα και τη γλώσσα του κινηματογράφου, τη μορφή και το ύφος μιας ταινίας, το ύφος του κινηματογραφικού δημιουργού, την παραγωγή, το σενάριο, την κινηματογραφική υποκριτική, τη φωτογραφία και το μοντάζ.
 
 
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
Master Class Σεναρίου (Γιάννης Καραμπίτσος) Τρίτη 30.6.2015 (Εισήγηση: Σενάριο και Τεχνική Συγγραφής Σεναρίου, 2 Ασκήσεις Συγγραφής Σεναρίου , Επεξεργασία Ιδέας και Συγγραφή πρώτης εκδοχής του σεναρίου της πεντάλεπτης ταινίας μικρού μήκους που θα γυριστεί στο πλαίσιο του σεμιναρίου.)
Master Class Διεύθυνσης Παραγωγής: Θεωρία και Πράξη (Γιώργος Μουζακίτης) Τετάρτη 1.7.2015 (Εισήγηση 2 ωρών για τη Διεύθυνση Παραγωγής γενικά και στη συνέχεια ανάλυση του σεναρίου που θα έχει γραφτεί την προηγούμενη μέρα στο μάστερκλας σεναρίου)
Master Class Υποκριτικής (Θόδωρος Εσπίριτου) Πέμπτη 2.7.2015 (ο Θόδωρος Εσπίριτου επιλέγει μια κινηματογραφική σκηνή και οι συμμετέχοντες με την καθοδήγησή του την ζωντανεύουν υποκριτικά).
Master Class Μοντάζ – Θεωρία και Πρακτική (Γιάννης Καραμπίτσος) Παρασκευή 3.7.2015 (Μοντάζ Αφηγηματικό- Ιδεολογικό, Εξωτερικό-Εσωτερικό, Παράμετροι του Μοντάζ, Ρώσικη Σχολή του Μοντάζ-Μεγάλοι Σταθμοί του Μοντάζ, σημαντικοί δημιουργοί και Μοντάζ, Μοντάζ και Αντρέ Μπαζέν, κ.α. στο πρώτο μέρος. Στη συνέχεια πρακτική του Μοντάζ κυρίως μέσω του Adobe Premiere).
Master Class Κινηματογραφικής Υποκριτικής (Ερρίκος Λίτσης) Τρίτη 7.7.2015 (εισήγηση για τον τρόπο δουλειάς στο Σπιρτόκουτο και άλλες ταινίες που ο Ερρίκος συμμετείχε διάρκειας 1,5 ώρας. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες με την καθοδήγηση του θα δουλέψουν πάνω σε επιλεγείσα σκηνή του Σπιρτόκουτου
Master Class Εικονοληψίας- Διεύθυνσης Φωτογραφίας (Προκόπης Δάφνος) Παρασκευή 10.7.2015 (εισήγηση για τις βασικές αρχές της κινηματογραφικής φωτογραφίας και πρακτική άσκηση με την καθοδήγηση του Προκόπη Δάφνου).
 
Χρόνος Πραγματοποίησης : 29 Ιουνίου-17 Ιουλίου, 15 ημέρες, Διάρκεια: 60 ώρεςκαθημερινά Δευτέρα -Παρασκευή 16.15 έως 20.15
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου